Romana Barboříková
2. června 2016 • 16:08

Holuša se v úvodu sezony trápí. Proto jsem zrušil starty, přiznal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

O tom, jak mu to půjde v začátku olympijské sezony, měl Jakub Holuša úplně jinou představu, než je nyní realita. Má za sebou dva závody, ani v jednom halový vicemistr světa z Portlandu nezazářil. Teď ho ještě v pondělí čeká Memoriál Josefa Odložila v Praze na Julisce, kde je běh na 1500 metrů hlavní disciplínou. A co potom? Až do ME v Amsterdamu stop závodům a zpět k tréninku. „Musím to nějak opravit nebo obnovit, dostat se nějak z těch sra..k,“ řekl od plic Holuša.



Nebýt to závod na domácím stadionu, Holuša by se z pondělního Memoriálu Josefa Odložila odhlásil. Stejně jako to udělal s mítinkem Diamantové ligy v Oslu, kde měl startovat ve čtvrtek 9. června. Důvod? Začátek sezony nevychází českému rekordmanovi podle jeho představ. „Přitom v tréninku to vypadalo dobře,“ diví se sám závodník. Za sebou má Zlatou tretru v Ostravě, kde s časem 3:38,86 skončil v závodu na 1500 m až sedmý a míli na DL v Eugene (3:58,34).

„V Ostravě jsem měl nějakou virózu, která se projevila po závodu. Neběžel jsem tam, jak jsem chtěl. Potom jsem dva dny ležel s teplotou. Do Ameriky jsem se vydal bojovat, ale výkon taky nebyl takový. Zatím je to spíš trápení, než nějaké pěkné běhy. Pevně ale věřím, že na Odložilovi se mi to podaří s přispěním fanoušků zlomit a podám hezčí a lepší výkon,“ doufá v lepší zítřky.

Ať už se to podaří nebo ne, má rodák z Opavy o následujících týdnech jasno. V pondělí závod na Julisce a pak odjezd na soustředění a další trénink. „Věřím, že to bude lepší. A když ne, tak snad pomůže návrat k tréninku. Musím to nějak opravit nebo obnovit, dostat se nějak z těch sra..k. Doufám, že to bude lepší, i proto jsem zrušil starty, odjíždím na soustředění do Melaga. Zůstávat tady dýl by pro mě bylo velice riskantní a v tuhle dobu nevhodné. Odjedu na tři týdny do Alp a budu se soustředit na co nejlepší výkon na mistrovství Evropy (6.-10. července). Věřím, že se připravím dobře.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud