3. července 2016 • 14:02

Tuhý boj o Rio. Oštěpaři se přehazují v bitvě o olympiádu, zabojoval Frydrych

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Frydrych vyhrál v sobotu v irském Letterkenny soutěž oštěpařů výkonem 84,10 metru a posunul se aktuálně do českého olympijského týmu. Nejlepší výkon hodil v páté sérii, přes 80 metrů se dostal hned pětkrát.



"Byl to přesně takový den, kdy se dalo hodit daleko, mohlo to být ještě lepší. Ale po dosavadním průběhu sezony nemohu být nespokojen a jsem rád za zlepšení," uvedl podle stránek Top Athletics Frydrych.

V této sezoně se přitom za 80 metrů dostal v šesti závodech jen jednou a byl mezi českými oštěpaři čtvrtým mužem, což mu start v Riu neumožňovalo, byť má splněné nominační kritérium.

Černého Petra tak má nyní v rukou Jaroslav Jílek, jehož nejlepší letošní hod má hodnotu 83,19 m. Před ním v průběžném pořadí sezony figurují podle výkonů ještě Vítězslav Veselý (83,81) a Jakub Vadlejch (86,76).

To se ale může změnit na mistrovství Evropy v příštím týdnu v Amsterodamu, kde Frydrych házet nebude, neboť tam se nominovali jeho tři tréninkoví kolegové. Všichni jsou svěřenci světového rekordmana Jana Železného.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud