10. října 2016 • 11:59

Neposlušný vodič. Ze závodu měl odstoupit, maraton však nakonec vyhrál!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaným triumfem Keňana Festuse Talama skončil nedělní maraton v Eindhovenu. Jednadvacetiletý běžec měl jako vodič po 35 kilometrech ze závodu odstoupit, nakonec však maraton dokončil ve velmi solidním čase 2:06:26. Za traťovým rekordem zaostal jen o 40 sekund.



S Talamem, jenž měl za úkol rozběhnout závod na čas 2:06, drželi na 30. kilometru krok pouze dva krajané, obhájce prvenství Stephen Chebogut a vítěz Rotterdamského maratonu Marius Kipserem. Brzy však odpadli i oni, zatímco Talam nasazené tempo udržel a nakonec vyhrál s náskokem více než minuty a půl před druhým Kipseremem.

"Jsem opravdu moc šťastný, porazit tak dobré běžce je skvělý pocit," řekl po závodu Talam, jehož dosavadním největším úspěchem bylo druhé místo v loňském půlmaratonu ve Verbanii.

"Festus v posledních kilometrech dokázal, že je skvěle připraven. Na to, že v Eindhovenu startoval poprvé, dosáhl skvělého času. Jsem si jist, že má před sebou velkou budoucnost," uvedl na adresu mladého Keňana ředitel závodu Edgar de Veer.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud