28. listopadu 2016 • 17:54

I am Bolt: Příběh o nejrychlejším muži světa sprintuje do českých kin

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kina po celém světě se dnes rozzáří příběhem nejrychlejšího muže. I do českých kin vstupuje dokument o jamajském sprinterovi Usainu Boltovi, devítinásobném olympijském šampionovi a světovém rekordmanovi na 100, 200 a 4x100 metrů.



Dokument s názvem I am Bolt zachycuje nejrychlejšího muže světa při tréninku, cestách, závodech a relaxaci. Film přináší divákům pohled do života olympijské a sportovní legendy, nejlepšího přítele, týmového kolegy a syna.

Diváci uvidí, jaké je být Usainem Boltem, a nahlédnou do všech aspektů jeho života na trati i mimo ní - od vyčerpávajícího tréninkového plánu, hlavních překážek a výzev, s nimiž se potýkal, aby dosáhl svých snů na světové scéně, až po svůj čas s přáteli a rodinou.

„Mým cílem při tvorbě tohoto filmu je ukázat lidem, jaký můj život doopravdy je... Čím jsem prošel, abych se dostal tam, kde jsem dnes, mé vzestupy a pády a pohled na to, co si myslím a cítím. Znám hodně lidí, kteří mají pocit, že už mě znají, ale těším se, až všichni uvidí mé skutečné já ve filmu,“ říká Bolt, který se sám zúčastní světové premiéry na Leicester Square v Londýně, divákům po celém světě bude rozhovor s ním zprostředkován po promítání.

Film byl natáčen během posledních dvou let, kdy Bolt závodil na mistrovství světa v Pekingu a na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Spolurežírovali ho Gabe Turner a Ben Turner.

V dokumentu se objeví i další sportovní hvězdy jako brazilští fotbalisté Pelé a Neymar či americká tenistka Serena Williamsová.

VIDEO: Podívejte se na trailer k filmu


Film přináší divákům pohled do života olympijské a sportovní legendy, nejlepšího přítele, týmového kolegy a syna.
Film přináší divákům pohled do života olympijské a sportovní legendy, nejlepšího přítele, týmového kolegy a syna.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud