9. ledna 2012 • 10:28

Z Veselého si dělají v NBA legraci. Při trestném hodu netrefil ani koš

Autor: bk, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE


VIDEO | Basketbalista Jan Veselý se dočkal premiéry v NBA, jako třetí Čech v historii nastoupil v nejslavnější lize světa. Vstup na zámořské palubovky pro něj nezačal úplně ideálně. Jeho Washington Wizards proti Minnesotě prohrál 72:93, on sám neproměnil ani jeden trestný hod. Při jednom z jeho pokusů míč dopadl dokonce ještě před obroučku.



Veselého trápilo zranění kyčle a také chřipka, proto svůj start v NBA musel odložit. V nedělním utkání proti Minnesotě se konečně dočkal. Na hřiště se poprvé dostal na konci první čtvrtiny, kdy vystřídal Chrise Singletona.

Veselý se mohl do statistik zapsat hned po vstupu na palubovku., ale neproměnil ani jeden trestný hod. Při prvním pokusu míč dopadl ještě před obroučku, což v zámoří ihned zaznamenali. Na internetu dokonce vznikla animace Veselého neúspěšné střely.

Spoluhráči Veselého ihned povzbuzovali. Přeci jen šlo o první pokusy českého mladíka v soutěži, roli jistě sehrála nervozita. Jak zámořská média uznávají, jinak jeho premiéra vůbec nebyla úplně špatná.

Rodák z Ostravy odehrál celkem devět minut a 16 sekund, díky povedené smeči si připsal první dva body, když snižoval na 19:22. Další koš už nepřidal, zaznamenal ještě jeden doskok a dva fauly.

Washington Minnesotě podlehl celkově 72:93, po osmé porážce v soutěži zažívá nejhorší vstup do ligy v klubové historii. Snad bude Veselého mise v NBA pokračovat lépe...

Jan Veselý doskakuje míč na tréninku svého Washingtonu
Jan Veselý doskakuje míč na tréninku svého Washingtonu

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud