4. května 2013 • 13:14

Fotbalista proti basketbalistovi: Bejbl se v čtvrtmaratonu utká s Ježdíkem

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý z nich se věnoval a uspěl v jiném sportu. Přesto jsou nyní těmi, kteří se jako trenéři starají o výchovu nové generace. Radek Bejbl ve fotbale, Michal Ježdík v basketbalu. Kdo z nich je nicméně teď v lepší kondici? Má se ukázat na tradičním Nymburském půlmaratonu, kde proti sobě oba změří síly v neděli na čtvrtkové trati.



Oba toho za svou kariéru naběhali na hřištích dost. Jak jsou na tom ale teď? Ukáže se mezi bývalým fotbalistou Radkem Bejblem a bývalým basketbalistou Michalem Ježdíkem v neděli v rámci Nymburského půlmaratonu. Oba po vzájemné sázce poběží trať na deset kilometrů.

„Běhám pravidelně dvakrát do týdne. Vždycky si dám asi tak tři čtvrtě hodiny až hodinu, takže uběhnu něco kolem deseti kilometrů. Na závod se moc těším i proto, že jsem v Nymburce zatím vždycky běhal hlavně na hřišti a teď to bude úplně něco jiného,“ přiznal Bejbl, který je navíc nymburským rodákem.

Poté, co ukončil aktivní fotbalovou kariéru, se věnuje trénování. Stejně jako Ježdík, který zase působí v nymburském basketbalovém klubu.

„Chodím běhat třikrát týdně, ale teď jsem musel na pár týdnů kvůli svalovému zranění vynechat. Dávám se dohromady, abych byl na sto procent fit. Alespoň tedy čtu knihu slavného japonského spisovatele Haruki Murakamaiho: O čem mluvím, když mluvím o běhání,“ žertoval Ježdík.

Akce začíná v neděli od 10.00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud