Ivo Pospíšil
17. září 2015 • 15:50

Chodí s TOP modelkou, otec je legenda. V cestě do Ria stojí Gentile

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LILLE | ONLINE 18:30 | Ve dvaadvaceti letech je už hotovou evropskou hvězdou. Kapitánem slavného Milána a jedním ze stabilních lídrů Itálie, která dnes stane proti českým basketbalistům v boji o urvání naděje na olympijský sen. Má slavné příbuzné, má nakročeno do NBA a za přítelkyni i krásnou brazilskou modelku. Seznamte se, Alessandro Gentile – jedno z nebezpečí čtvrtečního večera.



Až se dnes čeští basketbalisté budou ohlížet, koho v souboji o páté místo na ME hlídat, budou mít těžké rozhodování. Bude to Andrea Bargnani, co hraje za Brooklyn Nets? Nebo Danillo Gallinari, co hájí zámořské Denver Nuggets? Nebo Marco Belinelli z Sacramenta Kings?

Asi všechny najednou a do toho si budou muset dávat na dalšího dravého borce z Milána. Alessandra Gentileho. Mladého křídelníka se skvělou budoucností.

„Alessandro je skvělý člověk na hřišti i mimo něj. A také má skvělou rodinnou tradici,“ říká o něm kouč Simone Pianigiani

Je to tak Gentile má basketbal v krvi. Jeho otec Ferdinando je doteď mezi veřejností známý i proto, že vyhrál v roce 2000 s Panathinaikosem Euroligu, nebo se stal v roce 1991 vicemistrem Evropy. Basketbal pak hraje i jeho bratr Stefano hraje.

Dvaadvacetiletý Alessandro je ale teď dál…

Dokonce tak, že ho už vloni draftovala jako 53. hráče Minnesota Timberwolves. Zatím hraje ještě stále v Miláně, ale co nevidět se od něj čeká, že do zámořské mise nastoupí.

„Už když Alessandro začínal hrát v juniorských kategoriích, chtěl, aby se z něj stal velký hráč, ve velkém klubu a v národním týmu. Ta jeho vášeň pro soutěže ho hnala za zlepšením každým rokem. Je velmi emotivní a také se stal už ve velmi mladém věku kapitánem Milana,“ říká Pianigiani.

Známý je rovněž ze světa showbussinesu, neboť za přítelkyni má brazilskou modelku Isabellu Cutrimovou. A na ME se podílí průměrně sedmnácti body na zápas.

„Na obou stranách hřiště hraje na maximum a dnes je z něj evropský top hráč. Má velký dar ve fyzičce, je kurážný a nebojí se bránit i větší hráče. Jednou jsem se ho i ptal, zda by nechtěl hrát i vyšší křídlo. Až se mnoho lidí ještě teď diví, jak z něj mohl vyrůst takhle dobrý hráč,“ dodal Pianigiani.

Zápas s Itálií začíná od 18.30 a vítěz získá nejen umístění v nejlepší šestce na ME, ale i jistou účast v olympijské kvalifikaci.

VIDEO: Podívejte se, co umí Alessandro Gentile

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud