14. října 2015 • 21:05

Basketbalistky USK začaly obhajobu špatně, padly v prodloužení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky ZVVZ USK Praha vstoupily do nové sezony Evropské ligy nečekanou domácí prohrou s Kayserisporem 68:72 po prodloužení. Úřadující šampionky přitom v posledních dvou minutách normální hrací doby dohnaly manko sedmi bodů a v prodloužení vedly už o pět, ale turecký celek se dokázal vzchopit a vybojoval vítězství. Nevydařený úvod se USK pokusí napravit za týden opět doma proti Bourges.



"Chtěly jsme do sezony vstoupit vítězně a měly jsme na to. Dělaly jsme ale hrozné chyby, málo jsme se hýbaly, měly jsme moc faulů, soupeři jsme dovolily snadné koše. Přesto jsme v prodloužení vedly o pět bodů, ale pokazily jsme si to samy," litovala pivotka Alena Hanušová.

Prvních osm bodů Pražanek dala Kateřina Elhotová, jinak se ale české mistryně v útoku spíše trápily, hlavně při střelbě za dva body; proměnily jen tři z úvodních 16 pokusů. Přesto měly od začátku lehce navrch, protože se jim dařilo zastavovat opory soupeře Dimitrakovou a Sandersovou. Ve druhé čtvrtině se jim dokonce povedlo odskočit na rozdíl deseti bodů.

Jenže do druhé půle domácí tým nastoupil velmi špatně a pět minut nedal ani bod, což soupeř využil k vymazání ztráty a 11 minut před koncem se ujal vedení.

"Hrály na nás zpomalovací zónu a my jsme se přizpůsobily jejich tempu hry. I když jsem hráčkám v poločase říkala, že nesmíme hrát s nimi ten jejich pochoďák, tak jsme ho hrály ještě pomaleji než v první půli a v podstatě jsme se probraly až na konci normálního času," litovala trenérka Natália Hejková.

Útočné trápení USK pokračovalo a nedařilo se znovu odskočit. Naopak po dvou trojkách soupeře vedl turecký tým šest minut před koncem o šest bodů.

Pražanky však nakopla trojkou znovu velmi dobře hrající veteránka Laia Palauová. Soupeř znervózněl a 12 vteřin před koncem vyrovnala Alena Hanušová. Při posledním útoku hostů pak dobrou obranou vybojovala míč Danielle Robinsonová a zápas šel do prodloužení.

V něm dala důležitou trojku Elhotová, USK se ujal vedení o pět bodů a zdálo se, že si už výhru pohlídá. Jenže pak Elhotová zbytečně ztratila míč a koncovka patřila hostům a skvěle hrající Simsové, která trojkou rozhodla.

"Hlavně jsme ale v závěru udělaly chyby, které se v koncovce nesmí stávat. Přitom jsme na hřišti měly hráčky, které jsou zkušené, a prohrály jsme si to sami," nechápala Hejková. "Čekala jsem, že to bude těžký zápas, ale ne, že budeme hrát tak špatně. Je to velké zklamání, zvláště když jsme dokázaly dotáhnout ztrátu a měly jsme v prodloužení výhodu," dodala.

"Je jasné, že je začátek sezony, jsme kompletní teprve čtyři dny a soupeř na nás hrál obranu, na kterou jsme netrénovaly. Chce to čas, je to surové. Ale i tak mě ta prohra mrzí a doufám, že nás na konci nebude mrzet ještě více. Každé vítězství totiž bude těžké a my musíme doma vyhrávat. Tuhle ztrátu musíme někde dohnat, ale kde se nám podaří vyhrát lehce? Nikde," prohlásila trenérka USK.

Evropská liga basketbalistek - 1. kolo:
Skupina B:
ZVVZ USK Praha - Kayserispor 68:72 po prodl. (21:15, 39:29, 47:47, 61:61)
Nejvíce bodů: Palauová a Vaughnová po 15, Kateřina Elhotová 14, Robinsonová 10 - Simsová 22, McCarvilleová 18, Dimitraková 14. Fauly: 26:19. Trestné hody: 20/16 - 28/22. Trojky: 8:4. Doskoky: 45:40.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud