Ivo Pospíšil
18. října 2015 • 05:00

Vydrží nymburská tvrz? Mistr vyzve ve VTB Lize Krasnojarsk

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva domácí zápasy, dvě výhry. A to mezi skalpy byl i euroligový Lokomotiv Kubaň Krasnodarsk. Teď neporazitelnost arény basketbalistů Nymburka prověří ve VTB Lize Jenisej Krasnojarsk, s nímž se český mistr utká v rámci VTB Ligy. „Pokud budeme pokračovat v běhavé hře, můžeme uspět,“ říká trenér Ronen Ginzburg. Utkání se odehraje dnes od 16.00 a vysílá ho Nova Sport2. 



První letošní domácí duel: Nymburk – Tallin 79:65

Druhý letošní domácí duel: Nymburk – Lokomotiv Kubaň Krasnodar 76:74

A ten třetí? Ten teprve čeká. Již dnes basketbalisté Nymburka vyzvou v domácí hale v rámci VTB Ligy Jenisej Krasnojarsk a s bilancí 2:1 v letošním ročníku VTB Ligy budou chtít pokračovat v silných výkonech před vlastními fanoušky. 

„Čeká nás další zápas před vlastními fanoušky, kteří od nás po triumfu nad Kubání budou chtít další

vítězství. Krasnojarsk sice nemá euroligovou soupisku jako Lokomotiv, přesto utratil spoustu peněz za špičkové hráče. Máme tak před sebou dalšího kvalitního soupeře z Ruska v soutěži, kde nemá žádný tým dopředu nic jistého,“ řekl před nedělním zápasem Ronen Ginzburg.

Nejcennější posilou Jeniseje je loňský top skórer německé Bundesligy D. J. Kennedy (2012 – Cleveland Cavaliers), který v dresu Ludwigsburgu doručoval v základní části 18 bodů na zápas. A přesně tolik nastřílel dvoumetrový Američan se zkušenostmi z NBA průměrně i ve třech dosavadních utkáních VTB ligy. Po nich má Krasnojarsk bilanci 1:2

„Pokud ale v obraně zopakujeme výkon z prvních dvou domácích zápasů a v útoku budeme pokračovat v naší běhavé hře se snahou o rychlý protiútok, pak můžeme opět uspět. Je dobře, že už můžeme počítat s Pavlem Houškou. Na druhou stranu nám z rotace vypadl Jiří Welsch, což je problém. Ostatní ho musí společnými silami nahradit,“ doplnil Ginzburg.

Zápas začíná v nymburském Sportovním centru dnes v 16.00 a přímým přenosem ho vysílá kanál Nova Sport2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud