19. října 2015 • 12:30

Nejbizarnější zranění v Česku? Ze tří metrů jí na hlavu spadl fanoušek

Autor: pan, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že se během basketbalového zápasu zraníte, na tom by nebylo nic tak neobvyklého. Pokud se vám však takový úraz přivodí poté, co vám na hlavu spadne z tribuny jeden z fanoušků, to už je poněkud překvapivé. Přesně to se přihodilo hráčce Hradce Králové Kláře Rosenbaumové při zápase v Trutnově. Navíc fanoušek, který spadl z výšky minimálně tří metrů, podporoval právě hradecké Lvice.



Tuhle situaci lze rozhodně považovat za jednu z nejbizarnějších, co se v ženské basketbalové lize v její historii odehrály. Dramatické východočeské derby, které nakonec domácí Kara 69:60, přerušil zhruba minutu a půl před koncem nebezpečný pád hostujícího fanouška přímo na lavičku Hradce.

Na palubovce se v tu chvíli chystala k trestným hodům domácí dočasná posila Michaela Uhrová, když se vedle hřiště odehrálo nevídané drama. Ze zhruba tři metry vysoké tribuny přímo nad hradeckou střídačkou se totiž zřítil po hlavě jeden z fanoušků, který zřejmě přepadl přes zábradlí.

Příznivec Hradce spadl přímo na Kláru Rosenbaumovou, která zůstala v šoku ležet před lavičkou, neméně otřesený fanoušek pak ležel za ní. Podle serveru Trutnovinky.cz byla slyšet pořádná rána a nikdo pořádně nevěděl, co se stalo.

K oběma zraněným se rozeběhl domácí masér i lékařka, snad jen zázračnou shodou okolností se nikomu nestalo nic vážného, oba se posléze s pomocí zvedají. Hradecká basketbalistka usedla s ledovým obkladem na hlavě na lavičku, fanoušek byl sanitkou převezen do nemocnice, ale už večer byl propuštěn do domácího ošetřování.

„Byl hodně otřesený a vůbec nebyl schopný komunikovat,“ popsal pro Trutnovinky.cz situaci domácí masér Karel Nývlt, podle svědků byla většina hradeckých fanoušků v bujaré náladě podepřené konzumací alkoholu.

„Ještě, že to dopadlo takhle, mohlo to skončit i mnohem hůře,“ oddechl si i domácí kouč Jozef Rešetár. Rosenbaumová by měla být v pořádku stejně jako padající fanoušek, který svou „oběť“ ještě večer kontaktoval a omlouval se za způsobené potíže.

Lékaři se starají o hradeckou basketbalistku Kláru Rosenbaumovou, které spadl na hlavu vlastní fanoušek
Lékaři se starají o hradeckou basketbalistku Kláru Rosenbaumovou, které spadl na hlavu vlastní fanoušek

Příběh velkého návratu

Tradičně vyhecované východočeské derby s výbornou kulisou by přitom bylo dost záživné i bez téhle dramatické situace. Domácí Kara nastoupila do zápasu s velkou marodkou, kvůli které se z „ligového důchodu“ vrátila její bývalá hvězda Michaela Uhrová. A právě ona táhla Trutnov za vybojovaným vítězstvím.

„Kdyby mi zavolal jakýkoliv jiný klub, tak se s ním o tom vůbec nebavím, ale Trutnov je pro mě srdcová záležitost. Dohodli jsme se, že pomůžu, dokud bude potřeba, než se vrátí zraněné hráčky,“ popisovala třiatřicetiletá hráčka, která na vrcholové úrovni hrála naposledy před rokem a půl.

Nakonec dala třináct bodů včetně klíčové trojky, ale k výhře nad soupeřem, který před tím vyhrál pět zápasů v řadě, pomohla především její bojovnost a schopnost strhnout méně zkušené spoluhráčky, s nimiž absolvovala jen dva tréninky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud