Adam Nenadál
24. října 2015 • 19:30

Show se blíží. Seznamte se, tohle je osm největších MAGORŮ v NBA

Vstoupit do diskuse
0
  • Toto je osmička největších podivínů v NBA, jubilejní 70. ročník začne 27. říjnaToto je osmička největších podivínů v NBA, jubilejní 70. ročník začne 27. říjnaFOTO: Koláž iSport.cz

    Jubilejní 70. ročník NBA startuje už 27. října. A jako každý rok, i na startu letošní je na soupiskách slavné soutěže řada pozoruhodných chlapíků. NBA nikdy neměla nouzi o rebely, kteří jako by se do světa profesionálního sportu teleportovali z pódia bláznivého rockového koncertu. Kdo jsou tedy největší „magoři“ současné NBA? 

  • NEJOBLÍBENĚJŠÍ BIJEC

    Matt Barnes

    Memphis Grizzlies / křídlo / 35 let / 201cm Plat v této sezoně: 3 542 500 dolarů (85 000 000 Kč)

    Od roku 2002, kdy tenhle potetovaný a horkokrevný válečník nastoupil v NBA poprvé, zaplatil na pokutách v přepočtu více než 6 milionů korun. Nadávky divákům, strkanice na palubovce a urážky, adresované matce protihráče – to všechno a mnohem víc najdete v Barnesově rejstříku. Nejčerstvější kousek? Nedávno fyzicky napadl Dereka Fishera, kouče New York Knick a kdysi spoluhráče z LA Lakers, protože Fisher randí s Barnesovou manželkou (s níž se ovšem Barnes rozvádí). Pro hvězdy NBA je ale Barnes jedním z nejoblíbenějších spoluhráčů.

    Matt BarnesFoto ČTK

  • KDYŽ SVĚTOVÝ MÍR VÁLČÍ

    Metta World Peace

    Los Angeles Lakers / křídlo / 35 let / 201cm Plat v této sezoně: 1 500 000 dolarů (36 000 000 Kč)

    Chlapík, který v roce 2004 nastartoval největší průšvih v dějinách NBA – hromadnou bitku mezi hráči týmu Indiana Pacers (za který tenkrát ještě pod jménem Ron Artest nastupoval) a fanoušky Detroit Pistons. Artest se pral s příznivci Pistons přímo v hledišti, další rány rozdával při „ústupu“ na palubovce. Před zápasy kdysi rád pil tvrdý alkohol, musel podstoupit kurz sebeovládání, napadal protihráče, spoluhráče i kameramany. Mistrovský prsten (má titul s Lakers z roku 2010) vydražil a výtěžek věnoval na boj s psychickými poruchami.

    Metta World PeaceFoto ČTK

  • KOKOS NA PALUBOVCE

    Nick Young

    Los Angeles Lakers / křídlo / 30 let / 201cm Plat v této sezoně: 5 219 169 dolarů (125 260 000 Kč)

    „Jak se pozná střelec? Že střílí.“ Na Nicka Younga, sobecké a excentrické křídlo Lakers, platí tahle základní basketbalová poučka dokonale. A že měl v minulé sezoně úspěšnost jen hanebných 36 %? Nevadí. Z Younga si fanoušci dělají legraci, že stále vypadá jak pod vlivem THC (a nebudou asi daleko od pravdy). Jeho partnerkou je rapperka Iggy Azalea, rapperk jednou se ho podle jeho vlastních slov pokusil zabít delfín a zaměstnává hned dva lidi, kteří se mu starají o kolekci sportovní obuvi – jeho velké hobby.

    Nick YoungFoto ČTK

  • MOTORKÁŘSKÁ TRADICE

    Chris Andersen

    Miami Heat / pivot / 37 let / 208cm Plat v této sezoně: 5 000 000 dolarů (120 000 000Kč)

    První tetování mu dala k osmnáctým narozeninám jeho matka, členka nechvalně proslulého motorkářského gangu Bandidos. Nyní pokrývají „kérky“ zhruba 75 % Andersenova těla. Energický pivot dostal v roce 2006 dvouletý zákaz působení v NBA kvůli blíže nespecifikovaným drogám. Populární „Birdman“ (přezdívka odkazuje na jeho letecké schopnosti, související s obrovským výskokem) se ale vrátil a v roce 2013 oslavil mistrovský titul po boku LeBrona Jamese v Miami Heat, kde hraje dosud.

    Chris AndersenFoto ČTK

  • BEZ PAŘBY TO STŘÍLÍ LÍP

    J. R. SMITH

    Cleveland Cavaliers / rozehrávač / křídlo / 30 let / 198cm Plat v této sezoně: 5 000 000 dolarů (120 000 000Kč)

    Mistr večírků a honiček v autě. V loňské sezoně byl vytrejdován z New Yorku do Clevelandu, načež s překvapením zjistil, že když se neúčastní každý večer divoké párty (v Clevelandu „chcípl pes“ – alespoň tedy ve srovnání s Manhattanem), hraje o poznání lépe. Účastník několika bouraček mimochodem jednou vyhrožoval na Twitteru protihráči, na stejnou sociální síť také umístil skoro celé odhalené pozadí své tehdejší přítelkyně, modelky Tahiry Jones.

    J.R. SmithFoto ČTK

  • FOUKNU TI DO UCHA

    Lance Stephenson

    Los Angeles Clippers / rozehrávač / křídlo / 25 let / 196 cm Plat v této sezoně: 9 000 000 dolarů (216 000 000Kč)

    Jeho přezdívka? „Born Ready“. A Stephenson je připraven ke všemu. Šikovný basketbalista s neuvěřitelným sebevědomím se několikrát dostal do verbálních i fyzických sporů se svými spoluhráči – ať už s těmi na střední škole nebo poté v NBA. V loňském play off se pokusil vyvést z míry LeBrona Jamese tím, že mu v přerušené hře foukl do ucha (ano, čtete správně), což zachytily kamery a Stephensonův bláznivý kousek se stal hitem internetu.

    Lance StephensonFoto ČTK

  • ÚTRAPY MILIONÁŘE

    Josh Smith

    Los Angeles Clippers / křídlo / 29 let / 206cm Plat v této sezoně: 947 276 dolarů (22 735 000Kč)

    Můžete mu stokrát říkat, aby své neuvěřitelné atletické schopnosti využíval při hře blíže ke koši – vše je marné: Smith bude dál střílet trojky, přestože jejich úspěšnost má skoro nejhorší v historii NBA. Loni se ho zbavili Detroit Pistons, kteří mu raději vyplatili zbývajících 26 milionů dolarů z jeho kontraktu, než aby za ně dál hrál. V létě vzbudil Smith pozornost, když si postěžoval, že nadcházející sezona bude těžká pro celou jeho rodinu, protože si vydělá „jen“ milion dolarů.

    Josh SmithFoto ČTK

  • KRÁL NEŠIKŮ

    JaVale McGee

    Dallas Mavericks / pivot / 27 let / 211cm Plat v této sezoně: 1 270 964 dolarů (305 000 000Kč)

    Vysoký, atletický, pohyblivý – ale lepí se na něj smůla v podobě komicky nešikovných chyb. Místo smeče narazí míčem do obroučky, zakopne a podrazí nohy spoluhráči, rozeběhne se do obrany, když má útočit... I proto se McGee stal hlavní „hvězdou“ pořadu Shaqtin-A-Fool, v němž si Shaquille O´Neal střílí z nešikovných hráčů. A méně známá McGeeho „zábava“? Na ulici náhodně troubí na cizí lidi a nahrává si jejich polekané a překvapené reakce.

    JaVale McGeeFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud