28. října 2015 • 16:58

Obhájkyně nezáří, basketbalistky USK se trápily a v Orenburgu padly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky ZVVZ USK Praha ve 3. kole Evropské ligy po trápení v útoku prohrály na hřišti spolufavorita skupiny B Orenburgu 54:58. Obhájkyně titulu vedle zbytečných ztrát a neproměněných dobrých pozic měly úspěšnost střelby jen 32 procent. Ze tří zápasů mají jediné vítězství.



Od začátku se hrálo nervózní utkání plné nevynucených chyb a nevyužitých dobrých pozic pro střelbu. Skóre narůstalo velmi pomalu a oba celky se trápily. Mírně navrch měly české mistryně, za které dala v úvodu osm bodů Kia Vaughnová.

I té se však postupně přestalo dařit a na přelomu první a druhé čtvrtiny nedal USK pět minut ani bod. Orenburg toho dokázal využít jen ke srovnání na 16:16, než trápení utnula pěti body Kateřina Elhotová.

Pražanky sice byly herně lepší, ale jejich střelba se stále zhoršovala a nedařilo se jim proměnit ani pokusy z pod koše. A tak místo toho, aby měly dvouciferný náskok, dostal se v úvodu poslední čtvrtiny Orenburg do šestibodového vedení. Pak zavelely Ilona Burgrová s Danielle Robinsonovou, která minutu a půl před koncem srovnala na 49:49.

Jenže přišla další zbytečná ztráta a 40 vteřin před koncem Dewanna Bonnerová zařídila trojkou domácím pětibodové vedení, které už hráčky USK nesmazaly, i když jim rychlou trojkou dala naději Alena Hanušová. Orenburg už si výhru pohlídal z trestných hodů.

3. kolo Evropské ligy basketbalistek:
Skupina B:
Orenburg - ZVVZ USK Praha 58:54 (12:16, 25:27, 35:34)
Nejvíce bodů:
Bonnerová 16, McBrideová a Robinsonová po 10 - Palauová a Vaughnová po 11, Burgrová 10, Kateřina Elhotová 9. Fauly: 15:15. Trestné hody: 16/10 - 17/11. Trojky: 2:3. Doskoky: 43:40.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud