30. října 2015 • 19:04

Basketbalový šutér Jelínek: V Polsku září a je lídrem střelců

Autor: ivp, ČBF
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zažívá povedené basketbalové období. David Jelínek nejprve s českým národním týmem získal historické maximum v podobě sedmého místa na ME a pohodu si přenesl i do nového angažmá. Po třech zápasech v dresu Anwilu Wloclawek vévodí střeleckým tabulkám polské Tauron Ligy.



Zatím nepoznal, jak v Polsku chutná porážka. A to se jeho tým, Anwil Wloclawek dvakrát ze tří zápasů musel ke dvěma bodům prokousat až přes prodloužení. David Jelínek v nich ale vždy sehrál klíčovou roli. Hned při premiéře před domácím publikem zaznamenal 31 bodů, přičemž posledními třemi odmítl druhé prodloužení.

Pak přišlo utkání na palubovce Ostrówa Wielkopolskeho a Jelínkových 15 bodů, aby další střeleckou explozi zaznamenal proti vloni ještě euroligovému Zhořelci. Anwil si připsal další těsnou výhru a David Jelínek svůj polský účet navýšil o 39 bodů! S průměrem 28,3 bodu na zápas tak český reprezentant vévodí všem střelcům v polské nejvyšší soutěži.

„Zjistil jsem to až teprve dva dny zpátky. Musím přiznat, že tak dobrý start jsem sám nečekal,“ směje se Jelínek. „Na nějaké hodnocení je ale hodně brzy. Tři odehrané zápasy jsou málo a ještě hodně jich je před námi. Pokud se mi bude dařit držet se v popředí, bude mě to těšit.“

Nemalou radost svými výkony dělá i agentovi Phillipu Parunovi, který hráče zastupuje: „Očekávali jsme, že se potvrdí role Davida jako týmového lídra. Nicméně jsme neočekávali, že David bude nejlepší střelec polské ligy a jeho tým nastartuje sezónu 3:0,“ míní Parun.

„Davidovi vyhovuje role, kterou mu připravil trenér Igor Miličič. Myslím, že tuto sportovní roli a důvěru trenéra vrací zpátky v podobě mimořádných sportovních výkonů a tím, že jeho tým má po třech zápasech zatím tři výhry,“ hledá Parun důvody.

Podívejte se, jak David Jelínek zazářil v Polsku:


Což potvrzuje i samotný hráč: „Trenér po mně vyžaduje být hodně agresivní, útočit tvrdě na koš a snažit se zakončovat v rychlém protiútoku. Vzhledem k tomu, že se mi to daří, přijdou i jednoduché body, které přidají hráči sebevědomí. Navíc mám volnost a můžu hrát s míčem.“

Vzhledem k tomu, že je Jelínek klíčovou postavou svůj nový tým při důležitém vstupu do sezóny, není divu, že už občas zaslechne i chválu: „Něco málo jsem slyšel. Zatím jsou ohlasy samozřejmě pozitivní. Potěší, když slyšíte, že i díky vám se tým drží a vyhrává,“ tvrdí.

Pro tým ze 125tisícového města na řece Visle je stoprocentní bilance na úvod sezóny o tolik důležitější, že loňský ročník skončil v klubu zklamáním. „Klub chce letos hrát play-off. Dřív to tu bylo zvykem, ale mají za sebou loňskou nepovedenou sezónu, která byla snad nejhorší v historii. Play-off bychom chtěli minimálně. Uvidíme ale podle sezóny, jak se bude vyvíjet a budeme chtít využít šancí být co nejvýš,“ dodává Jelínek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud