4. listopadu 2015 • 20:46

Basketbalistky USK přežily krizi a pak smetly Krakov 64:40

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky ZVVZ USK Praha ve 4. kole Evropské ligy zvládly domácí zápas s Wislou Krakov a vyhrály 64:40. Připsaly si druhou výhru ve skupině B. Obhájkyně titulu se sice znovu herně trápily, pomohl jim ale návrat srbské mistryně Evropy Sonji Petrovičové po zranění. V dresu Krakova neodvrátila prohru ani česká křídelní hráčka Kateřina Zohnová, která dala dva body.



Návrat Petrovičové se na hře USK pozitivně projevil už v úvodu utkání. České mistryně začaly aktivně a jen velmi dobře hrající Laura Nichollsová s nimi v dresu Krakova držela krok.

Jenže za stavu 15:10 minuly hráčky USK několik jednoduchých střel z pod koše a začaly se trápit. A to zejména pivotka Kia Vaughnová. Hra domácích se vrátila k nepřesnostem z předchozích zápasů a především ve druhé čtvrtině se nadřely na každý koš. Jen Kateřina Elhotová si udržela přesnou mušku a zařídila těsné poločasové vedení.

Do druhé půle nastoupily obhájkyně titulu přeci jen s přesnější hrou a s pokusem hostů o zónovou obranu si rychle poradily. Získaly mírný náskok a zlomily odpor soupeře. Důležitý koš pak dala Petrovičová v poslední vteřině třetí čtvrtiny, a tak do poslední části měly Pražanky náskok osmi bodů.

Pak se navíc po 11 nepřesných střelách v řadě prosadila i Vaughnová a Petrovičová trojkou zařídila devět minut před koncem vedení už o 15 bodů. Poslední čtvrtina byla vůbec v režii srbské opory, která nastřílela 16 bodů, a hráčky USK získaly nakonec jasné vítězství.

Utkání 4. kola skupiny B Evropské ligy basketbalistek:
ZVVZ USK Praha - Wisla Krakov 64:40 (18:16, 29:28, 41:33)
Nejvíce bodů: Petrovičová 16, Kateřina Elhotová 14, Vaughnová 12 - Nichollsová 13, Ouvinaová 8, Petersová 6. Fauly: 15:13. Trestné hody: 10/5 - 11/7. Trojky: 5:1. Doskoky: 49:36.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud