25. listopadu 2015 • 07:27

Přepsali historii NBA: Golden State dosáhlo na 16. výhru za sebou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Golden State udrželi neporazitelnost i v 16. zápase od začátku sezony NBA a stanovili nový rekord soutěže. Obhájci titulu deklasovali Los Angeles Lakers 111:77 a o jedno vítězství překonali dosavadní maximum. Od začátku sezony přitom týmu Warriors chybí hlavní trenér Steve Kerr, který se zotavuje po operaci zad.



Dosud nejlepší vstup do sezony měly týmy Washingtonu (v roce 1948) a Houstonu (1993), které NBA zahájily sérií 15 vítězství. Hráči Golden State mohou šňůru protáhnout o další utkání v pátek ve Phoenixu.

Velký podíl na šestnáctém triumfu v řadě měl opět Stephen Curry. Hvězda Warriors a nejužitečnější hráč uplynulé sezony nastřílel Lakers 24 bodů a připsal si devět asistencí, přitom vůbec nezasáhl do poslední čtvrtiny. Kobe Bryant v dresu soupeře se naopak trápil, proměnil jediný ze 14 pokusů z pole a se čtyřmi body zaznamenal nejhorší střelecký výsledek kariéry.

Při Kerrově absenci vede tým úřadujících šampionů asistent Luke Walton, který se dočkal rekordní výhry symbolicky proti Lakers. S nimi získal dva tituly jako hráč.

"Jednou prohrajeme, je přirozené, že to jednou přijde," řekl Walton. "Pochybuji, velmi o tom pochybuji," reagoval v žertu Curry a vážněji dodal: "Vždycky je to mimořádný úspěch, když se podaří něco, co nikdo předtím nedokázal. Ale ta dominance nebude trvat všech 82 zápasů."

Warriors se stali šestým týmem v historii, který dokázal vyhrát 20 zápasů za sebou v základní části, sérii zahájili už v minulém ročníku. A mohou nadále útočit na další dva rekordy NBA - absolutně nejdelší šňůru výher (33) a celkový počet vítězství v sezoně (72).

Po třech prohrách zabrali Los Angeles Clippers, kteří zvítězili na hřišti Denveru 111:94. Všichni hráči základní pětky Clippers skórovali dvojciferně, domácí Danilo Gallinari nasbíral 20 bodů a 18 doskoků.

Hráči Indiany nastříleli 19 trojek a přehráli Washington Wizards 123:106. Paul George k výhře přispěl 40 body, C. J. Miles přidal 32.

NBA:

Atlanta - Boston 121:97, Denver - LA Clippers 94:111, Golden State - LA Lakers 111:77, Memphis - Dallas 110:96, Portland - Chicago 88:93, Washington - Indiana 106:123.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud