Ivo Pospíšil
4. prosince 2015 • 10:30

PECKA! Za 0,8 vteřiny otočili zápas, rozhodla trojka s klaksonem

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co stihnete za 0,8 vteřiny? Nic? Děčínský basketbalista Pavel Bosák za ten mžik udělal menší zázrak. Do konce chybělo právě tolik času, jeho tým ztrácel ve včerejším duelu Kooperativa NBL na hřišti Prostějova 65:67, když ale on dostal při poslední akci míč a vystřelil za tři body. Balon pak s klaksonem zahučel do koše a z jisté prohry bylo vítězství. „Je to neskutečná pecka,“ smál se.



Říká se tomu „buzzer beater“ a v nově vzniklé soutěži Kooperativa faktor, který hodnotí hráče za atraktivní akce, má cenu pěti bodů. Pro Pavla Bosáka však včera měl ještě větší význam, neboť přinesl vítězství Děčína na hřišti Prostějova.

„Je to neskutečná pecka, byl jsem měsíc zraněný, trenér mi dal důvěru a chci mu za to poděkovat. Já už budu končit a něco takového se mi stalo asi potřetí v kariéře. Je to však nezapomenutelné,“ smál se následně šťastný střelec v rozhovoru pro Českou televizi.

Bylo to opravdu neuvěřitelné drama. Ještě v posledních vteřinách se prostějovským podařilo zakončit útok, a když se po doskoku trefil David Šteffel, svítilo na tabuli 0,8 vteřiny do konce.

Domácí si už dávali oslavné bodyčeky, jenže děčínský kouč Pavel Budínský si vzal oddechový čas, namaloval, že se bude házet míč ne na Tomáše Pomikálka, ale na Pavla Bosáka, a ten doopravdy závěrečnou ranou rozhodl.

Neskutečná TREFA! Bosák rozhodl o výhře trojkou s klaksonem
Video se připravuje ...

Bosák se toho nebojí

„Musím trenérovi poděkovat, jak to nakreslil. Já jsem to jen nahodil a ono to rozhodlo zápas,“ říkal Bosák a Šteffel uznal: „Byla to pro ně šťastnější koncovka. Jsou to ale emoce jako po každém prohraném zápase, sezona je dlouhá. Neděláme z toho vědu, je to jeden zápas z mnoha,“ říkal.

Na prohře nezměnily nic ani protesty domácí lavičky. Porážka byla o to víc krutá, protože Prostějov měl celý zápas pod svou taktovkou. „Když vedete 99 procent času a pak to prohrajete takovou střelou, tak to mrzí,“ uznal kouč Zbyněk Choleva a naopak jeho protějšek Pavel Budínský se usmíval:

„Pro diváky to muselo být zajímavé utkání, když Šteffel proměnil střelu, málokdo tušil, že bychom to mohli vyhrát. Zahráli jsme ale závěrečnou akci, jak jsme chtěli,“ pochvaloval si.

„Pro tu závěrečnou akci jsem bral hráče, který by se nebál za sebe vzít zodpovědnost, a vím, že Pavel Bosák se toho nebojí. Zkouší to i na tréninku. Za ty roky jsem na ten svůj zrychlený tep zvyklý. Mám tyhle okamžiky rád a kéž by těchto zápasů bylo víc,“ dodal šťastný kouč Děčína. 

TOP 8 akcí z basketbalové Kooperativa extraligy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud