14. prosince 2015 • 16:05

Český tahoun z ME Schilb: O smrti bratra (†25) nikomu neřekl a šel hrát

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S těžkou životní ztrátou se vyrovnává americký basketbalista s českým pasem Blake Schilb. Jednatřicetiletému hráči, jenž letos reprezentoval Českou republiku na mistrovství Evropy, zemřel ve Spojených státech bratr. S rakovinou bojoval měsíce, nakonec jí v pouhých 25 letech podlehl. Na Twitteru zprávu potvrdil hráčův agent Alexander Raškovič.



Schilb, jenž v této sezoně hájí barvy tureckého Galatasaraye Istanbul, se zlou novinu dozvěděl v sobotu ráno. Nikomu o ní neřekl a večer nastoupil k utkání jako pravý profesionál.

Jeho tým podlehl na hříšti Banvitu 75:82, Schilb za 32 minut na palubovce zaznamenal 9 bodů a 6 doskočených míčů. Teprve poté oznámil v klubu zprávu o bratrově smrti a odletěl do USA. Galatasaray i přes porážku vede tabulku turecké ligy.

Schilb se na letošním evropském šampionátu stal oporou českého týmu. S průměry 10 bodů, 3 doskoky a 3 asistence na utkání patřil k tahounům. Český pas přitom dostal bývalý hráč Nymburka, jenž má českou manželku a s ní dvě děti, až těsně před startem ME.

Blake Schilb se svým bratrem, který v 25 letech zemřel na rakovinu
Blake Schilb se svým bratrem, který v 25 letech zemřel na rakovinu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud