26. prosince 2015 • 09:34

Repríza finále pro Golden State. Rozjetý Green zazářil 22 body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Golden State porazili ve vánoční repríze letošního finále NBA Cleveland 89:83. Warriors se tentokrát spíše než o přesnou střelbu mohli opřít o pevnou defenzivu a vyhráli 32. domácí zápas v řadě. Vyrovnali tím sedmou nejdelší sérii historie v podání Chicaga ze sezony 1996/97.



Golden State v pátek spíše než nejlepší hráč soutěže Stephen Curry táhl Draymond Green, jenž zaznamenal 22 bodů a 15 doskoků. Curry trefil jen šest střel z patnácti a přispěl 19 body.

Warriors nicméně udrželi Cleveland, jenž vyhrál předchozích šest zápasů, na 32 procentech úspěšnosti střelby. Největší hvězda Cavaliers LeBron James nasbíral 25 bodů.

V letošním finále chyběl poraženému Clevelandu zraněný Kevin Love a téměř celou sérii i rozehrávač Kyrie Irving, jenž si poranil koleno v prvním utkání, ale v pátek to nebylo o moc lepší ani s nimi. Love trefil jen pět ze 16 střel (10 bodů) a Irving minul 11 z 15 pokusů (13 bodů).

Basketbalisté Golden State díky osmadvacátému vítězství z devětadvaceti zápasů zvýšili náskok před druhým nejlepším týmem Západní konference San Antoniem, jehož rozlet zastavil Houston. Rockets udrželi Spurs na nejnižším počtu bodů v této sezoně a vítězstvím 88:84 ukončili jejich sedmizápasovou vítěznou sérii.

Na straně vítězů zaznamenal 20 bodů James Harden, jenž se v závěru blýskl dvěma trojkami za sebou, stejný počet bodů si připsal za Spurs Kawhi Leonard.

O vánoční překvapení se postaralo Chicago, jež zdolalo třetí nejlepší tým Západu Oklahomu 105:96 na jejím hřišti. Thunder nebyl nic platný výkon Kevina Duranta, nejlepšího hráče zápasu s 29 body, devíti doskoky a sedmi asistencemi. Bulls táhli Jimmy Butler s 23 body a Pau Gasol s jednadvaceti.

Výsledky:

Golden State - Cleveland 89:83, Houston - San Antonio 88:84, LA Lakers - LA Clippers 84:94, Miami - New Orleans 94:88 po prodl., Oklahoma City - Chicago 96:105.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud