20. ledna 2016 • 20:09

Skvělý výkon USK! Basketbalistky jsou po výhře v Krakově blízko postupu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky ZVVZ USK Praha poprvé v historii vyhrály na hřišti Wisly Krakov, když po jednom z nejlepších výkonů v sezoně zvítězily 78:57. Obhájkyně titulu tak mají na dosah jistotu postupu do play off Evropské ligy. Tři kola před koncem mají na nepostupová příčky náskok dvou výher. Stále navíc drží naději na druhé místo ve skupině, na které ztrácejí jediné vítězství.



Pražanky v minulosti v Krakově vždy prohrály, včetně minulé mistrovské sezony. Tentokrát však od začátku soupeře přehrávaly. Hned v úvodu získaly sebevědomí šňůrou 10:0, o kterou se starala především velmi dobře hrající Candice Dupreeová, autorka 10 bodů z první čtvrtiny.

Už v první části si tak obhájkyně titulu vypracovaly vedení o 12 bodů. Navíc v poslední sekundě úvodní desetiminutovky trefila Kateřina Elhotová střelu z půlky hřiště.

Vidět byly i další české reprezentantky. Rozstřílela se Alena Hanušová, velmi dobře bránila Tereza Vyoralová, která přibrzdila nejnebezpečnější hráčku domácích Yvonne Turnerovou.

Pražanky přesně střílely a náskok narostl až na 30 bodů. Krakovu navíc chyběly španělská reprezentantka Cristina Ouvinaová a česká křídelnice Kateřina Zohnová a v menší rotaci neměla Wisla sílu na to vrátit se do zápasu. Alespoň však domácí hráčky zlepšily obranu a zastavily nápor soupeře.

Až polevení USK a prostřídání opor dovolilo Krakovu porážku zmírnit, ale české mistryně už důležitou výhru nepustily.

Utkání 11. kola skupiny B Evropské ligy basketbalistek:

Wisla Krakov - ZVVZ USK Praha 57:78 (14:25, 26:46, 35:63)

Nejvíce bodů: Turnerová 16, Žurowská-Cegielská 12, Szottová-Hejmejová 10 - Dupreeová 16, Kateřina Elhotová a Petrovičová po 12, Hanušová 11. Fauly: 14:18. Trestné hody: 13/12 - 4/3. Trojky: 1:9. Doskoky: 24:42.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud