11. února 2016 • 09:40

Bryant naposledy v Clevelandu. Sledoval show Jamese a Irvinga

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Clevelandu porazili 120:111 Los Angeles Lakers v posledním duelu, v němž se loučící se Kobe Bryant představil na domácí palubovce LeBrona Jamese. Obě hvězdy NBA se ještě naposledy utkají v Los Angeles.



Zápas byl rozhodnutý prakticky od začátku, a i když se Lakers několikrát přiblížili na dostřel i v poslední čtvrtině, o vítězi nebylo pochyb. Lakers nezastavili dvě hlavní hvězdy soupeře Kyrie Irvinga a Jamese. Irving si druhý zápas za sebou vylepšil sezonní maximum, tentokrát na 35 bodů, James přidal 29 bodů. Cavaliers došli k výhře i bez Kevina Lovea, který v závěru první půle odstoupil po úderu do ramene, jež měl loni vykloubené.

Bryant dal 17 bodů včetně trojky s faulem a tří trestných hodů, kterými snížil na rozdíl osmi bodů tři minuty před koncem, ale domácí odpověděli trojkou a závěr byl bez dramatu. Nejlepším střelcem Lakers, kteří prohráli potřinácté z posledních patnácti zápasů, byl Lou Williams s 28 body.

"Máme k sobě velký vzájemný respekt. Občas není nutné vyslovovat něco, co je jasné. Je neskutečně soutěživý a pracuje tvrději než kdokoliv jiný, koho znám," vysekl James poklonu Bryantovi po utkání.

"Nikdy jsme nebyli rivalové. Jsem přece jen docela o dost starší. Ve chvíli, kdy přišel do NBA, to bylo hlavně o tom, že jsem se mu snažil pomoct a radit mu. Je to skvělý hráč," oplatil Jamesovi poklonu Bryant.

Jedenáctý zápas za sebou vyhráli před přestávkou pro Utkání hvězd úřadující šampioni Golden State. Warriors si v poklidu poradili s Phoenixem 112:104, když je závěrečné skóre těsnější, než jaký byl průběh.

Stephen Curry neměl daleko k triple double s 26 body, devíti doskoky a devíti asistencemi, i když nehrál v poslední čtvrtině. Klay Thompson přidal 24 bodů a Warriors mají nejlepší bilanci v historii NBA po 52 zápasech, prohráli zatím jen čtyřikrát.

"Nikdo zatím neměl takovou bilanci, že? To hovoří za vše. Máme spoustu talentovaných hráčů a skvělou týmovou chemii. Hráči rádi hrají spolu a užívají si výhry," řekl trenér Warriors Steve Kerr.

Nejlepší střelci Suns Archie Goodwin (20 bodů) a Markieff Morris (19 bodů) museli být od sebe v první čtvrtině odtrženi po hádce na lavičce v průběhu oddechového času. Phoenix prohrál podeváté v řadě a vyhrál jen dva z posledních 26 zápasů.

Osmé domácí vítězství za sebou si připsal Boston, jenž otočil pětibodové manko v poslední minutě a zdolal v prodloužení Los Angeles Clippers 139:134. Zápas byl soubojem rozehrávačů: domácí Isaiah Thomas dal 36 bodů a měl 11 asistencí a Chris Paul na druhé straně přidal k 35 bodům třináct asistencí.

Toronto ztratilo na hřišti Minnesoty osmnáctibodový náskok a prohrálo 112:117. Nováček Karl-Anthony Towns k tomu pomohl 35 body a 11 doskoky, Andrew Wiggins přidal 26 bodů, favorizovaným Raptors nestačilo 35 bodů DaMara DeRozana.

Výsledky:

Boston - LA Clippers 139:134 po prodl., Brooklyn - Memphis 90:109, Chicago - Atlanta 90:113, Cleveland - LA Lakers 120:111, Detroit - Denver 92:103, Indiana - Charlotte 95:117, Minnesota - Toronto 117:112, New Orleans - Utah 100:96, Orlando - San Antonio 96:98, Philadelphia - Sacramento 110:114, Phoenix - Golden State 104:112, Portland - Houston 116:103.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud