16. února 2016 • 10:50

Výhru slavil jako Hašek na MS. Na trénink jel Půlpán na kole

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Netradičním způsobem oslavil talentovaný basketbalista Viktor Půlpán nedělní vítězství Pardubic v Českém poháru. Na první trénink, následující po vítězném finále, přijel na kole. Nebylo by na tom nic až tak výjimečného, kdyby to 19letý hráč neměl na trénink 23 kilometrů… Urazil je za necelou hodinu.



Kolo má Viktor Půlpán napsané mezi svými největšími koníčky, ale podle svých slov se na něho v poslední době moc nedostane. Tak vznikl nápad na netradiční sázku: pokud Pardubice, za které hraje, získají vítězství v Českém poháru, dorazí z Holic, kde vyrostl, na trénink na bicyklu.

Jelikož se svým týmem dokázal v semifinále po dramatu zdolat Kolín a ve finále už přesvědčivě Děčín, byl čas v pondělí sázku dodržet.

„Naposled jsem na kole jen o prázdninách. Dřív jsem jezdil hodně, ale v poslední době na to bohužel nebyl čas, tak jsem rád, že jsem mohl kolo zase vytáhnout z garáže. Byl to dobrý zážitek. A hlavně že nám to dopadlo a mohl jsem se projet díky tomu,“ usmíval se Půlpán bez známek větší únavy poté, co do haly na trénink za 58 minut dorazil.

Dal tak vzpomenout například na někdejšího pardubického hokejového brankáře Dominika Haška , který jel na kole dokonce na mistrovství světa v roce 1985 do Prahy. Na turnaj nebyl nominovaný, tak se rozhodl, že si otestuje vlastní pevnou vůli. A vyrazil.

Na kolo Půlpán usednul prakticky hned poté, co v Pardubicích dozněly oslavy. S tím ale jako mladý sportovec problém neměl. „Oslavy byly ohromné, napřed jsme byli na večeři i s vedením, pak jsme jako tým pokračovali dál. Bylo to velké,“ nezdráhal se přiznat Půlpán.

Oslavy po velkých akcích v Pardubicích mu nejsou cizí, už v roce 2011 tam získal stříbro na ME do 16 let. To byl jeho dosud největší basketbalový úspěch. Až do neděle.

„Český pohár v mužích hodnotím nejvýš. Navíc před vlastními fanoušky,“ řekl. „Ve svém okolí jsem slyšel i hlasy, že v semifinále za nepříznivého stavu proti Kolínu nám už leckdo nevěřil. My jsme si věřili a ve finále proti Děčínu už to byl skvělý výkon,“ řekl jeden z nejtalentovanějších mladých hráčů nejvyšší domácí soutěže.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud