11. března 2016 • 09:42

V bitvě hvězd Bryant předčil Jamese, Cleveland však vyhrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loučící se Kobe Bryant měl mírně střelecky navrch nad LeBronem Jamesem v posledním vzájemném duelu dvou superstar basketbalové NBA, jeho Los Angeles Lakers ale prohráli na domácí palubovce s favorizovaným Clevelandem 108:120. Bryant nastřílel 26 bodů, o dva více než James.



Na palubovce proti sobě stáli podvaadvacáté v kariéře, nikdy se ale neutkali v play off a tak to i zůstane, protože Lakers v Bryantově rozlučkové sezoně patří k nejhorším týmům soutěže. Oba přitom mají dohromady na kontě devět finálových účastí a celkem sedm titulů, sedmatřicetiletý Bryant ligu vyhrál pětkrát. Na palubovkách zámořské soutěže se potkávali třináct sezon.

Ve vzájemné derniéře často Bryant v útoku čelil právě Jamesovi a při několika akcích ho šikovně přehrál. "Tohle bylo přesně něco pro takového soutěživce, jako jsem já. Vím, že on takovýhle zápas nevypustí, a já rozhodně taky ne," řekl James. "Byla to zábava. Užívám si tu tělesnost, srážky a kontakt s ním. Hrát proti němu je zábavné díky jeho obrovitosti," uvedl Bryant.

V sestavě Clevelandu scházel kvůli bolavému kolenu Kevin Love, přesto Cavaliers jako nejlepší celek Východní konference neměli problém zvítězit na hřišti nejhoršího týmu Západní konference. Lovea v základní sestavě nahradil Channing Frye, který trefil pět trojek a dostal se na 21 bodů. Kyrie Irving k výhře přispěl 26 body.

San Antonio porazilo Chicago 109:101 a vybojovalo 40. vítězství na domácím hřišti v řadě. Střeleckým lídrem domácích byl Kawhi Leonard s 29 body, LaMarcus Aldridge přispěl 26 body a 10 doskoky, Tony Parker přidal 20 bodů a 12 asistencí. Tim Duncan jako šestý hráč v historii překonal hranici 15 tisíc doskoků.

NBA:
Denver - Phoenix 116:98,
LA Lakers - Cleveland 108:120,
San Antonio - Chicago 109:101,
Toronto - Atlanta 104:96.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud