Ivo Pospíšil
14. dubna 2016 • 10:32

Kobeho konec byl jako z pohádky. Těžko tomu věřit, divil se sám

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už před zápasem jeho kouč Byron Scott prohlásil: „Kobe bude hrát tak dlouho, jak bude chtít.“ Rozlučka jedné z největších hvězd historie NBA se proto změnila v jeho one man show. Šedesáti body v dresu LA Lakers rozstřílel Utah Jazz a sklidil nekončící ovace ve stoje. A Kobe Bryant se tak nevyhnul něčemu, co u jeho sebevědomého ega nebylo až tak často k vidění. K dojetí.



Sešel z palubovky a mezi novináři jen hlesl: „Pane jo.“

60 bodů, které z celkových 101 nastřílel Utahu jen on sám, nemohlo být lepší derniérou a rozlučkou krále, kterým dlouhé roky byl. „Nedokážu pochopit, jak těch dvacet let mohlo tak rychle utéct. Je to bláznivé. Je to absolutně šílené,“ kroutil jen hlavou Kobe Bryant.

Tohle totiž byla jeho show. Jeho rozlučka s profesionální kariérou. A byť pro Los Angeles Lakers nekončí mistrovským titulem či jiným výrazným úspěchem, šedesát bodů bylo ikonickým sbohem muže, který se v životě nebál střílet a brát odpovědnost na sebe.

Roj rozsvícených čelovek dnes osvítí pražskou Stromovku.
Roj rozsvícených čelovek dnes osvítí pražskou Stromovku.

„Vtipný byl hlavně ten fakt, že když jsem tu dvacet let střílel, tak i na mě někteří z ochozů křičeli, abych spíše nahrál. Ale tuhle noc všichni sborově křičeli: Nenahrávej. Střílej,“ smál se Bryant.

Za zápas pak vypálil celkem padesát ran, a když 4,1 vteřiny před koncem, celá hala včetně herce Jacka Nicholsona ve stoje tleskala a skandovala: Kobe, Kobe, Kobe.

Na kostce probíhaly jeho velké zápasy, vzpomínalo se na jeho dvacet let, které strávil jen v tomhle týmu a s nímž také získal pět mistrovských titulů. Střelecká palba na závěr byla i jeho největším počinem od února 2009, kdy nastřílel NY Knicks 61 bodů.

„Je to největší hráč Lakers, který tu byl,“ prohlásil i jeho bývalý spoluhráč a Shaquille O´Neal.

Bryant se proto nebránil dojetí. „Být draftován a následně vytrejdován do tohoto týmu, kde jsem strávil dvacet let… nemůžete asi napsat nic lepšího je tohle. Chtěl bych vám proto teď všem jen poděkovat. Bylo to parádní a ani nemůžu uvěřit, že to končí. Žádná slova nemohou vyjádřit, jak se teď cítím,“ uvedl a poděkování směřoval i ke své rodině a manželce Vanesse.

„Co můžu říct na konec?“ odmlčel se a po chvíli dodal: „Mamba je pryč,“ usmál se.

A bude chybět nejen LA Lakers…

VIDEO: Kobe Bryant a jeho rozlučka s fanoušky

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud