17. dubna 2016 • 09:05

Hladký start pro Golden State. Curry zářil, ale musel odstoupit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Golden State zahájili obhajobu titulu v play off NBA jasnou výhrou nad Houstonem 104:78. Nejlepším střelcem utkání byl Stephen Curry s 24 body, přestože odehrál jen dvacet minut. V úvodu druhého poločasu nejužitečnější hráč loňské sezony odstoupil s podvrtnutým kotníkem.



Curry se v úvodu zápasu dostal do strkanice s rozehrávačem Rockets Patrickem Beverleym, z níž oba vyšli s technickou chybou, ale nenechal se tím rozhodit a trefil pět trojek. Po jeho odstoupení se náskok vítězů základní části ztenčil na 15 bodů, ale včas zabrali a v poslední čtvrtině už bylo rozhodnuto.

Klay Thompson dal za Warriors 16 bodů, Draymond Green měl 12 bodů a deset doskoků. James Harden vedl Houston se 17 body, ale poprvé od druhého ledna nestřílel ani jeden trestný hod. Dwight Howard dosáhl na double double za 14 bodů a 11 doskoků.

Indiana zvítězila v prvním utkání play off na palubovce Toronta 100:90. Paul George dal 27 ze svých 33 bodů v druhém poločase, Monta Ellis přidal 15 bodů a Indiana hned v úvodu zamotala sérii s druhým nasazeným týmem Východní konference. Hosté ubránili největší hvězdy soupeře. Kyle Lowry a DeMar DeRozan dohromady proměnili jen osm z 32 střel a dali 11 respektive 14 bodů. Netrefili ani osm trestných hodů.

Nejlepším střelcem Raptors byl s 18 body Corey Joseph, Litevec Jonas Valančiunas dal 12 bodů a doskočil 19 míčů.

Utkání se zlomilo čtyři minuty před koncem, kdy za stavu 84:81 pro hosty předvedli Pacers sérii 11:1. "O poločase jsem se podíval na video a viděl jsem, že míjím střely, které normálně proměňuji a pouštím se do zběsilých pozic. V druhé půli jsem se více soustředil a padalo to tam. Naopak jejich nejlepší hráči míjeli střely, co obvykle dávají, takže jsme měli i štěstí. Necítím na sebe žádný tlak, jsme ten níže nasazený tým, takže můžeme jen překvapit," řekl Paul George.

Výsledky:

Východní konference - 1. zápasy:

Toronto - Indiana 90:100,
Atlanta - Boston 102:101.

Západní konference - 1. zápasy:

Golden State - Houston 104:78,
Oklahoma City - Dallas 108:70.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud