2. května 2016 • 08:34

Toronto udolalo Indianu a slaví postup, sedmý duel zvládlo i Miami

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Toronta v rozhodujícím sedmém utkání porazili Indianu 89:84 a postoupili do 2. kola play off NBA, v němž vyzvou Miami. Floridský celek v sedmém zápase smetl Charlotte 106:73.



Raptors vyhráli sérii v play off poprvé od roku 2001. V neděli jim k tomu pomohlo 30 bodů DeMara DeRozana, který se jinak v zápasech proti Indianě trápil. I tentokrát proměnil jen deset z 32 střeleckých pokusů, v klíčové chvíli v závěru utkání ale vybojoval míč při bránění Paula George. Ten držel Indianu ve hře s 26 body a 12 doskoky, jenže v poslední minutě za stavu 87:84 pro domácí přidal svou sedmou ztrátu v utkání.

Pacers sice měli lepší úspěšnost střelby než Toronto, ale stříleli pouze osm trestných hodů a předvedli patnáct ztrát. Domácí ztratili míč jen devětkrát.

Miami v sedmém utkání s Charlotte ani jednou neprohrávalo. Už v poločase hráči Heat vedli o 12 bodů a třetí čtvrtinu ovládli jasně 29:11. Nejlepším střelcem Miami byl Goran Dragič s 25 body. V dresu Hornets se nikomu nedařilo - Frank Kaminsky proměnil jen tři z 15 střel a dostal se na 12 bodů. Kemba Walker zůstal na devíti bodech.

Favorizovaní Golden State Warriors v prvním utkání semifinále Západní konference přehráli Portland 118:106. Obhájci titulu vyhráli první čtvrtinu 37:17 a Trail Blazers celé utkání jen marně dotahovali. Domácím nevadila absence zraněného Stephena Curryho, protože Klay Thompson nasázel 37 bodů včetně sedmi trojek. Draymond Green si připsal triple-double za 23 bodů, 13 doskoků a 11 asistencí.

"Je to elitní tým i bez Curryho, což dnes ukázali. Musíme pochopit, že mají skvělé první čtvrtiny. Musíme zlepšit začátky zápasů," řekl po utkání Damian Lillard, který sice vedl Portland s 30 body, jenže minul jedenáct z prvních třinácti střel.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 7. zápasy:
Miami - Charlotte 106:73, konečný stav série: 4:3;
Toronto - Indiana 89:84, konečný stav série 4:3.

2. kolo play off:
Západní konference - 1. zápas:
Golden State - Portland 118:106.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud