8. května 2016 • 09:23

Lillard dovedl Portland ke zdramatizování série NBA s Warriors

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájci titulu v NBA basketbalisté Golden State v sérii druhého kola play off s Portlandem poprvé prohráli. Ve třetím zápase si v domácím týmu připsal osobní maximum ve vyřazovacích bojích Damian Lillard díky 40 bodům, Portland tentokrát nepromarnil vedení jako v předchozím duelu a zvítězil doma 120:108. Warriors vedou už jen 2:1. V semifinálové sérii Východní konference hráči Toronta vydřeli výhru 95:91 v Miami a ujali se vedení 2:1.



Basketbalisté Portlandu měli šanci pokořit nejlepší tým základní části Golden State už v úterý, ale nezvládli poslední čtvrtinu. V sobotu podobný kolaps nedopustili. "Dnes jsme závěr sehráli o moc líp a chytřeji. Tentokrát jsme nepovolili a nenechali je dostat se do tempa. Taky jsme nechtěli prohrávat 0:3 na zápasy," řekl Lillard.

Tým Trail Blazers odehrál skvěle i druhou čtvrtinu (36:18) a do přestávky si nesl dvanáctibodový náskok. Úřadující šampioni, hrající stále bez zraněného lídra Stephena Curryho, se přiblížili maximálně na sedm bodů. Nestačilo jim ani 37 bodů Draymonda Greenea a 35 bodů Klaye Thompsona.

Basketbalisté Toronta se poprvé v letošním play off mohli opřít o svou největší hvězdu Kylea Lowryho. Střelecké trápení protrhl 33 body, kromě čtyř dal všechny v druhé půli. V přestřelce s Dwyanem Wadem sice prohrál, neboť Wade nasbíral 38 bodů, ale Raptors mohli slavit. "Měl jsem pocit, že je to jen otázka času," řekl o svém skvělém výkonu Lowry.

Zápas byl poznamenán zraněními pivotů. Nejprve si podvrtl koleno Hassan Whiteside z Miami a poté odstoupil s bolavým kotníkem i Jonas Valančiunas z Toronta. Obě série budou pokračovat v Miami a Portlandu v pondělí.

Výsledky:

Východní konference:

Miami - Toronto 91:95, stav série 1:2.

Západní konference:

Portland - Golden State 120:108, stav série 1:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud