16. května 2016 • 07:44

Historický úspěch. Toronto je poprvé ve finále konference

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Toronta v rozhodujícím sedmém utkání 2. kola play off NBA porazili Miami 116:89 a ve finále Východní konference vyzvou Cleveland. Ke klíčové výhře přispěl 35 body rozehrávač Kyle Lowry.



Jediný kanadský celek v NBA si zahraje konferenční finále poprvé v historii. "Tenhle klub i tahle země si to zaslouží. Ale ještě jsme neskončili," řekl tahoun Toronta DeMar DeRozan.

Raptors měli v rozhodujícím utkání výhodu domácího prostředí a po většinu zápasu vedli. Přesto po třech čtvrtinách měli k dobru jen osmibodový náskok. Poslední čtvrtinu ale ovládli 30:11 a žádné drama nepřipustili. Konečných 116 bodů je novým klubovým maximem Toronta ve vyřazovacích bojích.

Raptors se v nedělním utkání mohli opřít o své největší hvězdy, které se v letošním play off spíše trápily. Lowry nasbíral 35 bodů a devět asistencí a DeMar DeRozan přidal 28 bodů. Dohromady nastříleli 63 bodů, což se jim dosud v play off nikdy nepovedlo.

"Nikdy jsme o nich nepochybovali. Jsou to naše hvězdy a dneska tak hráli," řekl trenér Dwane Casey.

Toronto zvítězilo na doskoky 50:30 a také střílelo o dvacet trestných hodů více než Miami. Nejlepšími střelci hostů byli Goran Dragič s Dwyanem Wadem, kteří dali po 16 bodech.

Ve finále Východní konference Toronto vyzve Cleveland, který v letošním play off ještě neprohrál a po vyřazení Atlanty měl volno od 8. května. Série začne v úterý na palubovce loňského vicemistra Clevelandu.

Východní konference:

Toronto - Miami 116:89, konečný stav série: 4:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud