Ivo Pospíšil
20. května 2016 • 10:53

Hrozba příušnic je zažehnána. Děčín dnes stvoří v NBL bílé peklo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Negativní krevní testy přinesly pozitivní zprávu. Příušnice se týkají jen dvou hráčů, kteří jsou doma, žádná karanténa nehrozí a finále basketbalové NBL se bude hrát dál. „Vše dopadlo dobře,“ oddychl si generální manažer Děčína Lukáš Houser před dnešním duelem s Nymburkem, kde Severočeši za stavu 0:1 v sérii věří, že je přijde podpořit na hokejový stadion návštěva, jako vloni (4850 diváků).



Stávali brzy ráno a sešli se na odběru krve v Ústí nad Labem. Přičemž pak následovaly hodiny čekání a nervozity. Ve hře nebyla jen jejich účast ve finále basketbalové NBL, ve hře bylo především jejich zdraví, s nímž mohly zákeřné příušnice, které se objevily v minulých dnech u dvou jejich spoluhráčů, řádně pocuchat. Po poledni však přišly z nemocnice dobré zprávy.  

„Kromě těch dvou, Roberta Landy a Nathana Cartera, kteří byli v minulých dnech pozitivní, ale už se léčí, není nikdo další pozitivní. Dopadlo to dobře,“ oznámil generální manažer děčínského týmu Lukáš Houser. Sportovní ředitel soutěže Zdeněk Ringsmuth se proto mohl přidat: „Finále bude pokračovat dál.“

Což nebylo hned po prvním středečním zápase v Nymburce jisté. Děčín sem totiž dorazil jen s osmi hráči (dva zranění, dva nemocní a jeden měl maturitu), utržil drtivou porážku o 63 bodů (46:109) a obával se, aby kvůli nárůstu nemocných mohl sérii v boji o titul vůbec dohrát.

Finálová série byla v ohrožení

„Vzhledem k tomu, že 31. května začíná reprezentační soustředění, tak pokud by okresní hygienik vydal nařízení karantény osmnácti dnů, tak by asi došlo k tomu, že by finálová série byla zrušena a bralo by se umístění po základní části,“ vzkázal totiž tehdy Ringsmuth a obava vzrostla i poté, co si Tomáš Vyoral stěžoval během zápasu trenéru Pavlu Budínskému na bolest u uší.

„U Vyorala je to ale jen nachlazení. Ve čtvrtek netrénoval, leží, ale v pátek by měl normálně hrát,“ uvedl Ringsmuth a Houser tu diagnózu potvrdil: „Ono už je v týmu až trochu legrační, jak si všichni sahají za uši, zda tam nemají boule. Čili i když je člověk teď třeba nachlazený nebo ho bolí v krku, tak mají všichni podvědomě strach,“ všiml Houser, podle jeho informací byla vedle hráčů na krvi i týmová fyzioterapeutka. „Zkrátka ti, kteří jsou spolu nejvíc v kontaktu.“

Předčasná korunovace Nymburka coby třináctinásobného mistra v řadě se tedy zatím nekoná a s pokračováním série si oddechli i fanoušci Válečníků, neboť se dnešní druhý duel v Děčíně bude hrát na místním hokejovém stadionu, kam už vloni přišlo rekordních 4850 fanoušků. Zda jich letos dorazí ještě víc a pokud třeba budou atakovat i počet pět tisíc, je v tuhle chvíli otázkou.

Co je však jisté, že bílé peklo dostalo včera zelenou. „Předprodej lístků je na tom podobně jako vloni. Tehdy jsme den před zápasem věděli, že je 2500 míst prodaných, teď jich je kolem 1500 až 2000. Na druhou stranu je tu víc faktorů, které to mohou ovlivnit. Třeba to, že jsme první duel oproti minulému roku prohráli vysokým rozdílem a pak i tato poplašná zpráva. Snad se tedy k lidem dostane i to, že je vše v pořádku. Vloni to byl navíc boom, užili jsme si to a věřím, že diváci zase přijdou. Zda jich ale přijdou dva, tři nebo pět tisíc, to v tuhle chvíli nedokážu říct,“ dodal Houser.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud