19. října 2016 • 08:18

Satoranský pomohl Wizards porazit Cleveland. Připsal si sedm bodů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Washingtonu Wizards si v předposledním přípravném utkání na sezonu NBA připsali cenný skalp v podobě výhry 96:91 nad obhájcem titulu Clevelandem. Český reprezentant Tomáš Satoranský k tomu přispěl sedmi body a dvěma doskoky, na palubovce strávil 23 minut.



Čtyřiadvacetiletý Satoranský do zápasu naskočil jako první střídající hráč už ve 3. minutě, když na křídle nahradil Kellyho Oubreho. A krátce nato ukázal, že se v nejlepší lize světa nebojí nikoho. V souboji jeden na jednoho obešel největší hvězdu soutěže LeBrona Jamese a nájezdem poslal Washington do vedení 11:9.

V poslední čtvrtině přidal Satoranský další dva koše a zvyšoval vedení Wizards na 84:76. Cleveland se sice 48 vteřin před koncem přiblížil na rozdíl jediného bodu, Washington ale cennou výhru udržel. I díky tomu, že 13 vteřin před koncem Satoranský zablokoval trojkovou střelu Jonathana Holmese, který se snažil srovnat.

Český rozehrávač proměnil tři ze šesti střel a jednu šestku. Stihl ale také ztratit čtyři míče, nejvíc ze svého týmu. Dosud měl přitom v NBA maximum dvě ztráty na zápas.

Nejlepším střelcem Washingtonu byl s 19 body Andrew Nicholson. John Wall přidal 17 bodů a Marcus Thorton 16. Za Cleveland, který soupeře hostil v hale univerzity Ohio, dal 18 bodů James a 15 bodů Kevin Love.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud