28. října 2016 • 07:05

Satoranský má za sebou premiéru v NBA! Porážku neodvrátil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Washingtonu při soutěžní premiéře Tomáše Satoranského v NBA prohráli 99:114 na hřišti Atlanty a nevyšel jim tak vstup do sezony. Český reprezentant se po vydařené přípravě dostal na hřiště jen na čtyři minuty a zaznamenal dva body, doskok a asistenci.



Čtyřiadvacetiletý Satoranský se stal čtvrtým Čechem po Jiřím Zídkovi, Jiřím Welschovi a Janu Veselém, který nastoupil ve slavné zámořské soutěži. Na hřiště se dostal až 4:13 minuty před koncem za stavu 86:105. Mladou sestavu alespoň dirigoval ke snížení o čtyři body, když hned přihrál na koš a sám střelou přes hlavu skóroval.

Na začátku zápasu Washington střelecky držel Bradley Beal, který v úvodní části zaznamenal 11 ze svých celkových 13 bodů, nicméně v poslední části musel kvůli problémům s fauly zůstat na lavičce. Do závěrečné čtvrtiny nastoupil Washington s těsným vedením. Jenže pak hosté zcela vypadli ze hry a Atlanta šňůru 20:2 rozhodla zápas.

"Měli jsme spoustu dobrých příležitostí, některé jsme dokázali proměnit a některé ne," řekl Beal. "Na konci utkání jsme v útoku nevolili správná řešení. V obraně to ještě celkem šlo. Prostě poslední čtvrtinu a půl musíme hodit za hlavu," dodal.

Wizards měli problémy zejména se silnou podkošovou sestavou domácích. Paul Millsap nastřílel 28 bodů a přidal sedm doskoků a šest asistencí. Dwight Howard měl 11 bodů a 19 doskoků, z toho sedm v útoku. Nejlepším střelcem Washingtonu byl s 22 body Markieff Morris. Kapitán John Wall nasbíral 12 bodů a počtrnácté v řadě zaznamenal dvouciferný počet asistencí (10).

"Kdybych řekl, co bych chtěl říct, tak dostanu pokutu. Jsem hodně naštvaný," řekl Wall, který byl na hřišti i při rozhodujícím trháku soupeře. "Míjel jsem střely, které jsem v přípravě dával. Adrenalin šel nahoru a byl problém," uvedl klíčový hráč Washingtonu.

Jedna z hvězd soutěže Dwyane Wade se poprvé představil jako posila rodného Chicaga a hned byl klíčovou postavou při výhře 105:99 nad Bostonem. Podílel se na ní 22 body, šesti doskoky a pěti asistencemi, navíc půl minuty před koncem proměnil rozhodující trojku. Pouze Jimmy Butler dal za Bulls ještě o dva body více.

Druhou výhru v novém ročníku vybojovali hráči San Antonia, když otočili utkání v Sacramentu a zvítězili 102:94. Hlavní hvězdou Spurs byl stejně jako při úvodní výhře nad Golden State Kawhi Leonard s 30 body. V dresu Kings podal výborný výkon DeMarcus Cousins (37 bodů a 16 doskoků), hostům ale pomohla silnější lavička.

Výsledky:

Atlanta - Washington 114:99 (za hosty Satoranský 2 body, doskok a asistence), Chicago - Boston 105:99, Portland - LA Clippers 106:114, Sacramento - San Antonio 94:102.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud