9. prosince 2016 • 18:40

České basketbalistky na domácím ME narazí na Španělsko, Ukrajinu a Maďarsko

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

České basketbalistky se na domácím mistrovství Evropy v příštím roce utkají ve skupině A se stříbrnými olympijskými medailistkami Španělkami, Ukrajinou a Maďarskem. Rozhodl o tom dnešní los na pražské Staroměstské radnici.



Skupiny A a B se odehrají na zimním stadionu v Hradci Králové, skupiny C a D bude hostit pražská hala Královka. Vítězové čtyř skupin postoupí přímo do čtvrtfinále, týmy na druhých a třetích příčkách se křížem se skupinou ve stejném městě utkají o zbylá čtyři postupová místa. Od čtvrtfinále se turnaj přesune do O2 areny. Turnaj začne 16. června, finále se bude hrát 25. června.

"Chtěli jsme se vyhnout Španělsku a to tam máme. Někoho silného jsme museli dostat. Ale jinak je los poměrně příznivý. Jak moc, ukáže až šampionát," řekl trenér českého výběru Ivan Beneš.

České basketbalistky narazí na domácím ME na Španělsko, Ukrajinu a Maďarsko
Video se připravuje ...

Španělsko je spolu s obhájkyněmi titulu Srbkami největším favoritem šampionátu. Na loňském mistrovství Evropy sice obsadilo až třetí místo, ale letos na olympijských hrách v Riu došlo až do finále, kde nestačilo jen na favoritky z USA. V týmu působí Laia Palauová a Marta Xargayová, které oblékají dres USK Praha.

Češky by měly bojovat o druhé a třetí místo s Maďarskem a Ukrajinou, které vyšla skvěle kvalifikace, v níž vyhrála skupinu dokonce před Srbskem.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud