30. března 2015 • 09:04

Olšanku umlčel jen knockout, jinak boxeři pražského BigBoardu vládli

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byla ale podívaná. Boxeři BC BigBoard Praha přejeli v domácím ringu silný slovenský tým z Dubnice nad Váhom 12:4 a upevnili si druhé místo v tabulce mezinárodní interligy boxu. Na vedoucí BC Stavbar Nitra ztrácejí dva body.



Box klub Dubnica nad Váhom přijela k zápasu jen s šesti boxery, což dalo domácím cenné čtyři body bez boje takzvanou výhrou nenastoupením soupeře. To mohlo sice fanoušky mrzet, zbývajících šest tvrdých bitev jim to ale plně vynahradilo.

Pražští boxeři ovládli zápasy ve váze bantamové, lehké velterové, střední a polotěžké. Fanoušci čekali i výhru ve váze velterové, kde byl domácí Patrik Kliment ve vyrovnaném zápase se čtyřnásobným mistrem Slovenska Máriem Zábojníkem aktivnější a vedl na body. Ke konci druhého kola ale vyprodaná hala hotelu Olšanka ztichla, když přišel nenadálý tvrdý hák slovenského reprezentanta a pražský boxer se ocitl na podlaze ringu.

Silně otřesený Kliment se postavil a zvednutými rukavicemi dal najevo ringovému rozhodčímu, že je připraven k boji. Další tvrdý hák krátce po předchozím počítání jej ale poslal k zemi podruhé a definitivně. Z výhry KO se tak radoval slovenský boxer Mário Zábojník.

Většinou ale slavili Pražané. Erik Hulijev si poradil s Pavolem Zábojníkem, Štěpán Pitra si po vyrovnaném zápase připsal cennou výhru nad aktuálním vicemistrem Slovenska Kristiánem Nguyenem. Zkušený Michal Vodárek zvítězil ve váze střední nad mladým slovenským talentem Sebastiánem Šimkovičem. David Hunanyan díky skvělému třetímu kolu otočil pro něj nepříznivý výsledek a připsal si ve strhující bitvě pěstí skalp úřadujícího mistra Slovenska Jána Džanaje.

V těžké váze naskočila do ringu znojemská posila Pražanů Vasil Ducár. „Vasil je univerzálním boxerem. Je to opravdový bojovník. Je mu jedno, v jaké váze a proti jakému soupeři nastoupí, využíváme jej ve váze do 91kg i v superce. Obvykle chodí supertěžkou, ale chtěli jsme překvapit soupeře, který čekal nasazení Hoška,“ přibližoval taktiku vedoucí pražského celku Pavel Hynek.

V těžké váze totiž za BC Dubnica nad Váhom startuje trojnásobný mistr Slovenska a bronzový medailista z mistrovství Evropské unie Erik Tlkanec.

Ani tyto „čachry“ se sestavou však pražskému celku nepomohly a Erik Tlkanec se radoval z výhry a uchoval si neporazitelnost v interlize boxu. „Vasil boxoval se zbytečným respektem. Bylo vidět, že jeho styl Tlkancovi nesedí, ale náš boxer málo pracoval, a tak zaslouženě soupeř vyhrál,“ uznal porážku vedoucí BC Bigboard Praha.

„Osobně se těším na vzájemný souboj našich těžkých vah. Již 10. dubna 2015 si to totiž v hlavním programu galavečera bojových sportů Heroes Gate v hale Sparty Podvinný mlýn rozdá David Hošek s Vasilem Ducárem ve váze těžké. Kluci startují v jednom oddíle, a tak se letos neměli šanci utkat. David Hošek musí potvrdit pozici jedničky této váhy a Vasil ukázal, že to nebude rozhodně nějaká pinkaná, ale pořádná bitva.“

BC BigBoard Praha má totiž v následujícím kole interligy boxu volný los, a tak se někteří pražští boxeři objeví na zmiňovaném galavečeru Heroes Gate. Další interligové utkání je čeká až 2. května v Prostějově, kde se s místními boxery utkají v přímém souboji o druhé místo tabulky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud