7. května 2015 • 12:00

Půjde o 12 miliard? Mayweathera lákají na další boxerský velesouboj

Autor: Zuzana Zelená
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výstřední boxer Floyd Mayweather si po posledním titulu v Las Vegas přišel na obří balík. Jeho šestimiliardový majetek se přes noc téměř zdvojnásobil. Zápas století dosáhl na rozpočet 400 milionů dolarů. Ale nemusí být poslední. Všichni fandové boxu jsou natěšení na nadcházející utkání, které se zřejmě uskuteční v září a jehož rozpočet by se mohl vyhoupnout k částce 500 milionů dolarů (12 miliard korun). Pokud se konečná částka dostane až k této horentní sumě, bude pro americkou hvězdu hodně těžké se skvělou kariérou definitivně rozloučit.



Floyd Mayweather o nadcházejícím zářijovém zápase prohlásil, že bude jeho posledním. Díky tomu se stává tento duel ještě atraktivnějším. Za rekordním rozpočtem posledního zápasu, který se vyšplhal na sumu 400 milionů dolarů (9,6 mld. korun), stála nejspíš mylná domněnka fanoušků.

Mnozí si mysleli, že tento zápas bude Mayweatherův poslední a proto do tohoto duelu investovali značnou část peněz. Velká část později neskrývala zklamání a pobouření. Pro mnohé byl zápas nudný a údajně zmanipulovaný.

Možná proto většina vkládá naděje do zářijového utkání a doufá, že si to Floyd s odchodem rozmyslí. Pokud se částka příštího duelu opravdu dostane až na 500 milionů dolarů (12 mld. korun), bude to pro něj velké lákadlo.

Před sobotním zápasem byl Mayweatherův majetek odhadován přibližně na 280 milionů dolarů (6,7 miliardy korun). Po turnaji v Las Vegas se částka navýšila přibližně na 400 milionů dolarů tj. v přepočtu 9,6 miliardy korun. Za jednu noc si tedy vydělal téměř 3 miliardy korun, jak uvádí server celebritynetworth.

Další z tvrdých úderů, který schytal Manny Paccquiao
Další z tvrdých úderů, který schytal Manny Paccquiao

Tato částka ovšem nemusí být konečná. Ještě stále se čeká na zisky z přenosů z placených televizí. Je možné, že suma, kterou si boxerská hvězda nakonec připíše na účet, bude činit 200 milionů dolarů, přibližně 4,8 miliardy korun.   

Mayweather žije v Nevadě a podle zveřejněných informací nebude muset odvádět státu daně z příjmů. Zaplatí federální taxu ve výši 40%. V současnosti disponuje majetkem 380 milionů dolarů (9,1 miliardy korun). Jestliže se ale příjem ze zápasu navýší na 200 milionů, jeho jmění bude činit okolo 600 milionů dolarů (14,4 miliardy korun). Za takový balík by si mohla boxerská hvězda koupit hned několik ostrovů v Karibiku. Nebo si připalovat kubánské doutníky dolarovými bankovkami.

Pokud Mayweatherův výnos ze zápasu opravdu dosáhne magické hranice 200 milionů dolarů, půjde o dosud nejvyšší sumu za jediný zápas v jeho patnáctileté kariéře. Další půl miliarda dolarů, o kterou by se mělo v září bojovat, bude pro Floyda určitě silnou motivací. Pacquiao se odvetě nebrání, naopak...

Floydův soupeř, Filipínec Manny Pacquiao, který ve Vegas bojoval se zraněným ramenem, si ze sobotního zápasu odnesl částku mezi 100 až 130 miliony dolarů (2 až 3 miliardy korun). Značnou část z výhry hodlal věnovat chudým na Filipínách. Může si to dovolit. I po odečtení daní a poplatků vládne majetku ve výši 175 milionů dolarů (4,2 miliardy korun).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud