Ondřej Němec
11. září 2015 • 16:31

Velká bitva neporažených: Joshua vyzve smolaře Cornishe

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu večer dojde k zajímavému boxerskému střetu. V Londýně se o mezinárodní titul WBC utkají dva britští bijci, Gary Cornish a Anthony Joshua, oba doposud neporažení. Jeden z nich tak poprvé ve své profesionální kariéře okusí chuť porážky.



Všechny sázkové kanceláře předpovídají výhru Joshuovi. A není se čemu divit. Má za sebou sice jen 13 profesionálních zápasů, všechny ale vyhrál K. O. a žádný netrval déle než tři kola. Mezinárodní titul WBC si vydobyl v souboji s Denisem Bakhtovem zcela suverénně během pouhých čtyř minut v ringu.

Sám Joshua uvedl při předzápasové konferenci, že ani tento souboj nehodlá prodlužovat. „Když se mi podaří Cornische dostat během první minuty, budu nadšený. To je to, co chtějí lidé vidět.“

Gary Cornish má za sebou už 21 zápasů, ale K. O. vyhrál „jen“ 12 z nich a několikrát zvítězil velmi nevýrazně. K nadcházejícímu klání řekl: „Já vím, že jsem smolař, ale nebyl bych tu, kdybych nevěřil, že ho můžu porazit a to přesvědčivě.“

Co se boxerské techniky týká, Joshua je boxer síly a rozumu. Jeho síla je znát už napohled. Trénuje tvrdě a nekompromisně. Jakmile může do svého tréningu zapojit nový prvek, udělá to. V ringu je velmi soustředěný. Než začne útočit, soupeře jen oťukává a poznává jeho nekrytá místa. Když zjistí, jak na něj, nenechá si ujít jedinou příležitost.

Cornish je boxer, který jakoby nefunguje naplno. Někdy působí až nemotorně. Jeho technika je nečitelná. Proti Joshuovi vlastně působí zcela kontrastně. Proto jej sázkaři odepsali. Právě to však může být jeho hnacím motorem. Chuť dokázat, že se všichni mýlí. Historie boxu už takové příběhy zná.

Zápas Cornisch vs Joshua bude každopádně zajímavá podívaná. Buď půjde o další z Joshuových krůčků na vrchol, který mu předpověděl sám dosavadní král těžké váhy Vladimír Kličko. Nebo dojde k velikému překvapení.

Podobně nevyvážený souboj se v sobotu uskuteční i na druhé straně Atlantiku v americkém Las Vegas, kde bude dva tituly ve velterové váze obhajovat známý a doposud nepřekonaný Floyd Mayweather (48 zápasů bez porážky). Jeho vyzyvatelem je Andre Berto, který však už ví, co znamená pád, z dosavadních 30 zápasů prohrál tři. Dojde snad v tomto případě k šokujícímu zvratu?

Box je jako život - může se stát cokoliv.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud