22. listopadu 2015 • 20:17

Odměna za statečný výkon: V Německu tleskali boxerům BigBoardu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní výkony, potlesk tisíce fanoušků v hledišti, ale nakonec těsná porážka 10:11. Tak vypadalo druhé vystoupení boxerů BC BigBoard Praha v prestižní boxerské bundeslize. V ringu úřadujících německých šampionů, týmu Nordhäuser SV, převedl jediný zahraniční tým v bundeslize statečný výkon. Nakonec však stejně jako v prvním duelu v Praze těsně prohrál. „Poslali jsme ale všem soupeřům v bundeslize jasný signál, že se s námi musí počítat,“ konstatoval manažer pražského týmu Pavel Hynek.



Pražané pro zápas v Německu zamíchali sestavou. Některé změny si vynutil blížící se republikový šampionát, další pak administrativa. Podle manažera Hynka nemohl do Německa vycestovat Erik Huliyev, který už v České republice deset let žije a trénuje, plynule mluví česky, ale stejně čeká na české občanství. Úřady mu však nechtějí udělit trvalý pobyt, a tak nemůže vyjet do zahraničí. Ten by pražskému týmu moc pomohl, jelikož v Česku téměř neprohrává.

„Nemohl vycestovat, protože nemá pas. Proto jsme angažovali posilu ze Slovenska, medailistu z Evropských her v Baku, Viliama Tanka. To je hodně zajímavý boxer, pochází z chudých poměrů a dlouhou dobu žil v romském ghettu. Povedla se i další posila. Michal Zátorský neponechal nic náhodě a hned v 1. kole knockoutoval soupeře,“ konstatoval manažer týmu Hynek.

Na soupeře naopak nestačil Štěpán Pitra, který sice tvrdým hákem otevřel obočí protivníkovi hned v úvodním kole, ale ten nakonec dokázal vyrovnaný zápas vyhrát 2:1 na body.

Bojovné srdce ukázal i mladý Jakub Korbel, čtvrtfinalista juniorského mistrovství světa. Ten sice v prvním kole inkasoval tvrdý úder na bradu, byl počítán, ale bojoval dál. Na zkušenějšího soupeře však nestačil. „Předvedl obrovskou odolnost. Získané zkušenosti určitě úročí třeba už za necelý týden na mistrovství republiky v silně obsazené váze do 69 kilogramů,“ chválil boxera Hynek.

Když pak Patrik Kliment prohrál s účastníkem Evropských her v Baku, tak musel o týmovém vítězství, stejně jako v Praze, rozhodnout až poslední zápas.

Tam se potkal pražský odchovanec a česká jednička supertěžké váhy Daniel Táborský s polským reprezentantem ve službách bundesligového šampiona.

„Taborský vlétl do soupeře bez respektu a v prvním kole u všech rozhodčích jasně dominoval. Vysoké tempo udržel i ve druhém kole, kde podle přihlížejících opět vyhrál. Ve třetím kole pak polevil, se soupeřem ale i tak v tomto kole svedl minimálně vyrovnanou bitvu. Rozhodčí ale nakonec i k překvapení domácích fanoušků zvedl ruku Polákovi, který vyhrál 2:1 na body,“ konstatoval manažer BigBoard Praha.

Bývalý reprezentant a šéf pražského celku Ladislav Kutil byl rovněž s výkonem rohovníků BigBoard Praha spokojený. I on si myslel, že rozhodující duel vyhrál Táborský. „Pokud chcete mít jistotu vítězství, musíte soupeře knockoutovat,“ nechal se slyšet po zápase.

„Dan Taborský boxoval skvěle. Podal mnohem lepší výkon než v prvním zápase v Praze. Připravuje se individuálně, ale před utkáním chodil na sparingy a lapy do Pražského rohovníku, kde jsme pracovali zejména na tvrdosti a bojovnosti. Dan nechal v ringu srdce, první dvě kola soupeře přejel. Prostě za každou cenu chtěl vyhrát a nechápu, že to rozhodčí nezohlednili,“ říká Michal Soukup, šéftrenér BC BigBoard Praha.

I ten doufal, že ringoví rozhodčí zvednou nakonec ruku pražskému boxerovi. Leč to se nestalo. Stydět se po porážce Pražené ale určitě nemusí, naopak aplaus německého publika dává tušit, že odvedli dobrou práci a silnému soupeři podlehli po boji.

BC BigBoard Praha čeká další bundesligový zápas opět v německém ringu 19. prosince, kdy bude jeho soupeřem BSK Seelze-Hannover.

Boxeři pražského BC BigBoard sice prohráli v německé bundeslize i druhý zápas nejtěsnějším poměrem 10:11, tisíc fanoušků ale odměnilo jejich výkon uznalým potleskem.
Boxeři pražského BC BigBoard sice prohráli v německé bundeslize i druhý zápas nejtěsnějším poměrem 10:11, tisíc fanoušků ale odměnilo jejich výkon uznalým potleskem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud