29. listopadu 2015 • 00:10

Král padl! Tyson Fury porazil Klička na body a obral ho o pásy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boxerský svět se vzpamatovává z velkého šoku! Brit Tyson Fury je novým šampionem těžké váhy. Jedenáct let neporaženého Ukrajince Vladimira Klička zdolal na body a vzal mu překvapivě čtyři mistrovské pásy organizací WBA, WBO, IBO a IBF. Kličko vládl těžké váze devět a půl let. Porážku nicméně uznal a slíbil odvetu.



Devětatřicetiletý Kličko byl před soubojem na fotbalovém stadionu v Düsseldorfu považován za jasného favorita, ale prohrál u všech tří bodových rozhodčí. Fury zvítězil dvakrát 115:112 a jednou 116:111.

"Dnes jsem nebyl lepší," uznal ukrajinský boxer po čtvrté porážce v kariéře z 68 soubojů, první od dubna 2004. "Tyson byl hrozně rychlý. Nevěřil bych, že to dokáže. Prostě jsem nenašel tu správnou zbraň, jak na něj," dodal Kličko.

O dvanáct let mladší vyzyvatel z Anglie uhájil neporazitelnost i v 25. duelu v profesionálním ringu. I když v posledním 12. kole měl viditelně méně sil a Kličko se snažil duel rozhodnout, předchozí kolo naopak zvládl Fury výrazně lépe.

Mistrovskými pásy v těžké váze se nyní může chlubit Tyson Fury
Mistrovskými pásy v těžké váze se nyní může chlubit Tyson Fury

Kličko odcházel zdrcený a s několika tržnými ranami. "Splnil se mi sen. Půl roku jsem se na to v tělocvičně připravoval. Tomu se vůbec nedá uvěřit," radoval se Fury a přidal v ringu i oslavný zpěv.

Původně se měli utkat již 24. října, ale Kličko duel zrušil kvůli potížím s lýtkovým svalem. Pár dnů před soubojem si pak Fury stěžoval na rukavice, s nimiž měli oba nastoupit, jen několik hodin před začátkem si zase vynutil výměnu povrchu ringu. Zdál se mu moc měkký.

Podle dostupných informací Fury dostal honorář 5,5 milionu dolarů, suverénně nejvyšší, za jaký dosud boxoval. Kličko si měl vydělat nejméně 18 milionů dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud