Ondřej Němec
6. února 2016 • 05:20

Hrůza v Dublinu: Předzápasové vážení boxerů přerušila střelba v davu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden muž zabit, dva lidé těžce zraněni. Takový je výsledek brutální střelby v Dublinském hotelu Regency, ke které došlo v pátek 5. února během vážení zápasníků před sobotní boxerskou show. V davu asi tří set fanoušků, kteří vážení sledovali, byli čtyři muži v přestrojení. Po dvaceti minutách zahájili cílenou střelbu.



Děsivý moment zažili fanoušci boxu, kteří se v pátek 5. února ve dvě hodiny odpoledne přišli podívat na vážení bijců do hotelu Regency v irském Dublinu. Jednalo se o akci, která měla předcházet sobotnímu boxerskému večeru s názvem "Souboj klanů". Poklidný průběh však přerušila střelba.

Jeden z diváků okamžik zaznamenal na videu. "Tati, pomoz mi. Tati, co to bylo," je na záznamu například slyšet hlas malé holčičky. "Pojď se mnou," odpovídá vyděšený otec, když dceru odvádí do bezpečí.

VIDEO | Podívejte se na záznam děsivého okamžiku

Podle průběžných informací deníku Mirror byli útočníci celkem čtyři. Dva oblečeni jako příslušníci speciálních jednotek a ozbrojeni samopaly AK-47. Jeden z dalších útočníku byl dokonce převlečen za ženu.

Útočníci z místa odjeli v dodávce, která byla později nalezena v plamenech nedaleko od místa činu.

Policie se domnívá, že se jednalo o cílenou střelbu. Zabit byl totiž muž jménem David Byrne, jenž byl údajně známým drogovým dealerem.

Sobotní boxerská show byla ihned zrušena. Vrcholem události měl být boj o titul mistra Evropy WBO v lehké váze.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud