5. března 2016 • 23:45

České mistryně! Sedláčková díky KO vládne Evropě, slaví i Bytyqi

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český box slaví. Na plzeňském boxerském galavečeru dokázaly obě Češky vybojovat důležité zápasy o tituly. Fabiana Bytyqi dokázala ve vyrovnaném souboji porazit bulharskou boxerku Teodoru Bačavovou na body a stala se juniorskou mistryní světa. To duel mezi Lucií Sedláčkovou a Maďarkou Kleopatrou Tolnaiovou byl o poznání kratší. Česká mlátička vyhrála ve druhém kole technickým knockoutem a vybojovala tak titul mistryně Evropy. Evropský mistrem WBO se stal také český boxer Štěpán Horváth.



Sedm zápasů v profesionálním boxu a hned titul. Přesně to se podařilo dvěma českým boxerkám Fabianě Bytyqi a Lucii Sedláčkové. Prvně jmenovaná šla v plzeňském galavečeru na řadu jako šestá a ve svém prozatím nejdůležitějším zápase kariéry se celkem nadřela.

O 14 centimetrů menší Bulharka Teodora Bačavová, která s Fabianou Bytyqi prohrála už jednou, českou boxerku trápila. Do poloviny zápasu dokonce i vedla. V devátém kole ovšem svěřenkyně Lukáše Konečného zaúřadovala a své sokyni dokonce způsobila krvavý šrám v obličeji. Duel nakonec ovládla na body a stala se juniorskou mistryní Evropy organizace WBC.

To Lucie Sedláčková se v ringu příliš neohřála. Na řadu přišla v osmém zápase a v ringu pobyla pouhých šest minut. Už ve druhém kole totiž přesným úderem trefila soupeřku na bradu a poslala ji k zemi. Rozhodčí zápas ukončil technickým knockoutem a výkon české boxerky ocenili diváci potleskem ve stoje. Sedláčková se totiž výhrou stala mistryní Evropy.

Obě Češky tak zůstaly po sedmých duelech mezi profesionálkami neporažené, Sedláčková ale má na kontě jednu remízu.

O další titul se utkal dosud neporažený Tom Schwarz s Gogita Gorgiladzem. Titul juniorského mistra světa v těžké váze organizace WBO ovládl Schwarz. Třetím českým boxerem, který se v Plzni radoval z titulu mistra Evropy WBO, se stal Štěpán Horváth, který v utkání s Davidem Dorianem jasně dominoval a zápas vyhrál na body.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud