27. března 2016 • 20:45

Šílená bitva! Boxer skončil v kómatu. Nemlať ho do hlavy, prosil otec

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelnou bitvu mají za sebou angličtí boxeři Chris Eubank a Nick Blackwell. Zatímco Eubank rozdával osm kol v řadě rány a jeho soupeř už byl v kritickém stavu, sudí nepřerušil duel a nechal ho dál pokračovat. Vše vyvrcholilo až v desátém kole, po kterém byl Blackwell odvezen přímo do nemocnice s krvácením do mozku a byl uveden do umělého spánku.



Osm kol sledoval, jak jeho syn válcuje svého protivníka. Když však viděl, v jakém stavu se Nick Blackwell nachází, už to nemohl vydržet. „Jestli sebou bude opět takhle kymácet a rozhodčí to neukončí, tak opravdu už nevím, co dál,“ křičel na svého syna Eubank senior.

„Jestliže to neukončí a bude se dál v tomhle pokračovat, tak se mu něco stane,“ varoval syna. „Snaž se ho nebít do obličeje, ale do těla,“ radil, jak předejít neštěstí.

Celý duel skončil až po desátém kole jasným vítězstvím Chrise Eubanka. Když sudí Victor Loughlin neviděl levé oko Blackwella, ukončil zápas. Když se vyhlašovaly výsledky, britský šampion ve střední váze zkolaboval a musel okamžitě do péče zdravotníků.

VIDEO: Záznám duelu mezi Eubankem a Blackwellem

Ti nařídili převoz do nemocnice, kde se zjistilo, že má Blackwell krvácení do mozku a následně byl uveden do umělého spánku. Po několika hodinách přišla zpráva, že je stabilizovaný.

Vítěz Eubank se sice radoval z výhry, ale myšlenkami byl stále s Blackwellem. „Úžasný boj minulou noc. Dva bojovníci, kteří do toho dávají všechno. O tom přesně je box,“ napsal na Twitter. „Teď už se mohu nazývat britským šampionem. Nick bohužel leží v umělém spánku. Modlím se za něj, jeho rodinu i přátelé. Je to opravdový bojovník,“ napsal na závěr.

Jeho otec byl však rozčarován. Už během duelu několikrát upozorňoval boucháním do provazů sudího, aby ohlásil konec. Později to sám médiím potvrdil, že sudí pochybil a zápas měl zastavit daleko dřív.

Po kolapsu se o Blackwella okamžitě starali doktoři
Po kolapsu se o Blackwella okamžitě starali doktoři

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud