Ondřej Němec
8. dubna 2016 • 17:34

Joshua se před bojem o titul hádal s Furym: Vrátný vs. tlouštík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anthony Joshua je miláčkem Anglie a očekávaným budoucím králem těžké váhy. V sobotu večer jde do boje o světový pás IBF s Charlesem Martinem, americkou dvojkou divize. V čase příprav na zápas ale stihl i slovní duel s krajanem Tysonem Furym, současným držitelem dvou hlavních titulů. 



Vladimir Kličko označil Anthonyho Joshuu za „budoucnost těžké váhy“. V sobotu večer se ukáže, jak dobrý je Kličko tipař. Šestadvacetiletý Brit bude bojovat o světový titul IBF. Střetne se přitom s o tři roky starším Charlesem Martinem, druhým nejlepším Američinem v dané divizi. Ten má za sebou 23 vítězných duelů.

„Hlavní důvod, proč jsem si vybral Joshuu? Protože si všichni myslí, že je superstar, ale já vím, že je zelenáč a není připraven pro tento boj,“ prohlásil Charles Martin na tiskovce pro Showtime.

Co na to Joshua? „Chci si udržet poměr knokautů. Lidé chtějí vidět krev,“ myslí na fanoušky oblíbený ranař. „Chtějí vidět někoho, kdo kácí soupeře jako stromy.“ A to se Joshuovi daří už od roku 2013, kdy jako čerstvý olympijský vítěz vstoupil do profesionálního ringu. Od té doby si po patnácti zápasech udržuje status neporaženého knoukautéra.

VIDEO | Podivejte se na promo k zápasu Joshua vs. Martin 

Během tohoto týdne si Joshua střihl i slovní přestřelku s rodákem Tysonem Furym , který na konci loňského roku sesadil z trůnu dlouhodobého vládce Klička a aktuálně drží dva hlavní světové pásy WBO a WBA (Super). Fury totiž Joshuu nazval „neschopným“ a dodal „box není jen o kulturistice,“ čímž chtěl shodit Joshuovu formu. Navíc tipuje, že jej Martin pošle k zemi.

„Jenom nenávidí moje plážové tělo,“ reagoval pobaveně mladý svalovec. „Pokud chce, dopřeju mu setkání. Může trénovat se mnou,“ vyzval Furyho. „Žárlit na vzpěrače, který bojuje o papírový titul?! Ha, ha,“ zněla odveta na Twitteru. „Chceš mi pomoct? Fajn, potřebuju do posilovny vrátného.“

„Dál se modli za mou prohru, tlouštíku,“ odepsal Joshua. „Uvidíme se brzy.“
Následovalo ještě několik uštěpačných poznámek z obou stran, až do chvíle, kdy se Joshua odmlčel. „Bylo v tom hodně žárlivosti, hodně negace. To byl důvod, proč jsem to vypnul a soustředil se jen na sebe,“ vysvětlil.

Aby se mohl spor dvou bijců Spojeného království vyřešit v ringu, je zapotřebí první krok. Joshua musí přesvědčivě porazit Martina. Šanci dostane v sobotu od 21.45 (SELČ) v londýnské O2 areně. 

Anthony Joshua vítězem
Anthony Joshua vítězem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud