10. dubna 2016 • 10:39

Pacquiao (asi) naposledy porazil Bradleyho. Teď jde do politiky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný filipínský boxer Manny Pacquiao ve svém zřejmě posledním vystoupení v ringu porazil Američana Timothyho Bradleyho. V Las Vegas poslal Bradleyho dvakrát do počítání, pak jej porazil jasně na body. Získal mezinárodní titul organizace WBO ve velterové váze.



Sedmatřicetiletý Pacquiao se vrátil v sobotu do ringu po téměř roční přestávce a poprvé od květnové porážky s jiným americkým boxerem Floydem Mayweatherem v takzvaném "Zápase století". Bývalý mistr světa v osmi váhových kategoriích už dříve avizoval, že duel s Bradleym bude jeho posledním, než se naplno vrhne do politiky.

Zda se rozhodl s boxem skončit nadobro, po 58. triumfu v kariéře z 66 zápasů v lasvegaské MGM Grand Garden nepotvrdil. "V tutu chvíli je to tak, že končím," řekl Pacquiao. "Pojedu domů a budu o tom přemýšlet, ale chci být s rodinou a sloužit lidem," dodal boxer, jenž bude v květnu na Filipínách kandidovat do senátu.

S Bradleym se utkal potřetí. V roce 2012 po kontroverzním rozhodnutí sudích vyhrál Američan, odveta o dva roky později jasně patřila Filipínci. Bradley byl v sobotu počítán v sedmém kole, kdy však možná uklouzl, pak v devátém a na body hladce prohrál.

Pacquiao si vylepšil bilanci na 58 výher, z toho 38 k.o., šest zápasů v kariéře prohrál a dva skončily remízou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud