22. dubna 2016 • 13:05

Boxeři BigBoardu se chtějí rozloučit s bundesligou vítězstvím

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal má svůj ligový šlágr v neděli, kdy se poměří Sparta s Plzní. Boxery čeká svátek už o den dřív. Pražský BC BigBoard se bude loučit s bundesligou, když v hlavním městě přivítá borce BSK Selzee. A rozlučka to má být parádní – vítězná. Nic na to nemění fakt, že pražský klub skončí v tabulce prestižní soutěže na čtvrtém místě. „Chceme odměnit věrné diváky a v posledním zápase se rozloučit výhrou. Proto jsme najali zahraniční posily,“ má jasno Pavel Hynek, manažer Pražanů.



BigBoard čeká na první výhru v soutěži, má za sebou řadu zajímavých bitev mezi provazy, odměna v podobě vítězství ale zatím klubu schází. I proto se rozhodlo vedení BC BigBoard zahýbat sestavou. „Kromě našich stálých posil ze Slovenka jsme se tentokrát porozhlédli ještě více na východ. Od středy se v Praze připravují dva boxeři z Ukrajiny spolu se svým trenérem Ischenkem,“ prozradil Hynek.

V sobotu se tak ve váze do 65 kg představí jeho mladší syn Myroslav Ischenko, který je stříbrným medailistou nejen z ME, ale i juniorského MS. Spolu s ním do Prahy přijel i Arsen Rizun, finalista mezinárodního turnaje Socikas a několikanásobný medailista Ukrajiny ve váze do 75kg.

Chybět bude naopak slovenská posila Michal Zátorský. Ten bude odpočívat po olympijské kvalifikaci. Jeho místo obsadí další slovenský rohovník Ladislav Matuš, který běžně chodí lehký welter. „Bude to jeho druhý zápas za BigBoard a díky jeho obrovské bojovnosti věříme v jeho výhru,“ hlásí Hynek.

Ve váze polotěžké do Prahy přijede další slovenský reprezentant Matúš Strnisko. Ten svedl v minulých kolech vyrovnanou bitvu s nizozemskou hvězdou a novopečeným vítězem olympijské kvalifikace Petrem Mullenbergem. Matúšovi však olympijská nominace těsně unikla a tak si bude chtít spravit chuť v Praze.

Stejně tak se těší na zápas Erik Huliyev v bantamové váze. Chce potvrdit svoji kladnou bilanci v nejvyšší německé soutěži a formu před Velkou cenou Grand Prix v Ústí nad Labem, kde bude obhajovat prvenství ve váze do 56kg.

„Na zápas se moc těším. Poctivě se připravuji v Pražském rohovníku s Míťou Soukupem a navíc dělám fyzickou přípravu s Honzou Jankovičem ve WorldClass Fitness. Věřím si i do lehké váhy, kterou chodím v české extralize, ale mojí hlavní vahou je bantam. Soupeře znám, v bundeslize většinou vítězí. Má podobný styl jako já, ale já jsem připraven na 100% a věřím, že ruka, která poletí při vyhlašování vzhůru, bude ta moje!“ říká několikanásobný mistr ČR Erik Huliyev.

Ve váze velterové nastoupí Patrik Kliment, který bude spoléhat na podporu fanoušků. Mnoho příznivců bude mít v hale i Daniel Táborský, kterému nevyšla olympijská kvalifikace, a tak si bude chtít spravit náladu před domácím publikem v závěrečném zápase.

„Podporu publika budeme potřebovat. Věříme, že bude zase plno a hlavně, že naši fanoušci budou slyšet. Ve vyrovnaných zápasech je to velice důležité a mnohdy to rozhoduje o výsledku. A my chceme rozhodně vyhrát,“ říká Ladislav Kutil, šéf BigBoard Praha.

Prestiž utkání podtrhuje i to, že v hledišti se má sejít řada známých jmen. Kromě prezidenta České Boxerské Asociace Svatopluka Žáčka bude utkání přihlížet i Erich Dreke, viceprezident německého svazu a šéf německých rozhodčích. Spolu se dvěma rakouskými arbitry do Prahy přijíždí i předseda rakouské komise rozhodčích Helmut Messner. Dvojici rakouských rozhodčích doplní sudí z Nizozemska a také jeden z nejzkušenějších českých rozhodčích Jaroslav Novotný.

„Jsme rádi, že do Prahy přijedou zástupci vedení německého svazu. Určitě s nimi budeme probírat plány na další sezonu. Spolu s Láďou Kutilem a majitelem klubu Dušanem Palcrem máme jasno, že v Praze chceme v započaté práci pokračovat. Proto mám mandát bavit se o možnostech účasti v nějaké z prestižních zahraničních soutěží. Musíme ale spolu s německým svazem vyhodnotit současnou sezonu a až poté má smysl spřádat konkrétní plány,“ neodtajnil manažer BC BigBoard konkrétní plány do nejbližší budoucnosti.

„Existují i jiné možnosti a to východním směrem. Rozhodně chceme pokračovat v nastaveném trendu a do Prahy vozit ty nejlepší evropské boxery. Více jasno ale bude až začátkem června, kdy se vrátím ze Švýcarska z valné hromady mezinárodní boxerské asociace AIBA, kam společně se Sváťou Žáčkem pojedeme a určitě kromě hlavního tématu, což je účast profesionálů na Olympiádě v Riu, budeme s představiteli ostatních národních federací jednat o spolupráci a zápasech pro české boxery s evropskou elitou,“ dodal.

Zápas začíná v sobotu od 18:00 v hale TJ Spoje Na Balkáně v Praze 3. Vstupné je 150 korun.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud