4. června 2016 • 17:35

Gretzky se klaní legendě! Prozradil, jak vypadalo setkání s Alim (†74)

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celý sportovní svět se od páteční noci zahalil do smutku. Svět opustil boxer, který přesahoval hranice boxu, ale i celého sportu. Stovky světoznámých osobností se teď klaní velkému muži. Poslední vzpomínku mu věnoval i nejlepší hokejista všech dob Wayne Gretzky. „Muhammad Ali byl největším sportovcem, co kdy žil,“ vysekl Alimu poklonu „The Great One“.



Je to až symbolické, že takové uznání přichází z úst sportovce, jemuž v hokejovém světě neřekne nikdo jinak než „ The Great One “ na adresu jiného, kterého všichni znají pod pseudonym „ The Greatest “.

„Už několikrát v minulosti jsem říkal, že dva nejlepší sportovci, co jsem kdy viděl, byl Muhammad Ali a Michael Jordan . Pro mě osobně ale ten nejlepší byl Muhammad Ali,“ přiznává držitel většiny hokejových rekordů. 

Slavný útočník na Alim vyzdvihuje zvláště fakt, že černošský boxer posunul sport do vyšších pater. Box proslavil po celém světě a jeho význam překračoval provazy ringu. Popularitu, která mu dostávala, využíval v boji za práva černochů či jako odpůrce války ve Vietnamu.

MUHAMMAD ALI - VŠE O BOXERSKÉ LEGENDĚ NAJDETE ZDE >>

„On byl neskutečně inspirující postavou sportu. Box učinil daleko populárnější, tím jak dokázal vystupovat a prezentovat své charisma. Box dokázal prodat jako žádný jiný sportovec nikdy předtím. Sport posunul do další dimenze a přidal mu vyšší poslání v několika směrech,“ vysekává Gretzky poklonu velké legendě.

Na závěr přidává jednu ze svých příhod, kterou prožil s legendárním boxerem. "Poprvé jsem ho potkal v kabině v Los Angeles. Byl to rok 1982, to jsem ještě hrál za Edmonton Oilers. Přišel do kabiny v dobré náladě, tancoval, smál se. Všichni jsme byli nadšení, že ho vidíme a najednou přišel ke mně a říká. „Ty jsi prý ten velký. Pamatuj, já jsem navždy ten nejlepší,“. Jen jsem na něj koukal," smál se Gretzky, jenž příhodou i nenápadně naťukl Aliho neskonalé sebevědomí.

To ho totiž zdobilo celý život.

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud