Ondřej Němec
26. června 2016 • 01:11

Drtivý levý hák. Joshua ukázal, že je právem světovým šampionem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm kol plných napětí a odhodlaného tvrdého boxu. Anthony Joshua v londýnské O2 areně potvrdil, že je jednou z největších hvězd těžké váhy. Dominic Brezaile boxoval statečně a prokázal velikou odolnost, ale na oblíbeného Angličana to nestačilo.



Světový titul IBF zůstává dál na Britských ostrovech v rukou šestadvacetiletého Anthonyho Joshuy. Překonat se jej pokoušel třicetiletý, do té doby neporažený Američan Dominic Breazeale ve velmi tvrdém duelu.

První kolo se odehrálo ve stylu oboustranného oťukávání. Druhé už bylo mnohem razantnější. Britský hrdina se pokoušel o tvrdé výpady, ovšem americký tvrďák, údery zdařile oplácel. Třetí kolo měl navrch Joshua, ale Breazeale prokázal velikou výdrž. Čtvrté jen potvrdilo, že proti sobě stojí odolní a tvrdí bijci. 

Tempo boje celou dobu udával obhájce titulu. Joshuovy bílé rukavice, stejně jako šachové figury, útočily první. Sedmé kolo rozhodlo. Joshua poslal Breazealeho k zemi levým hákem. Američan se sice postavil na nohy, avšak jen proto, aby o několik vteřin později inkasoval poslední dávku ran.

VIDEO: Podívejte se na záznam celého zápasu Joshua vs. Breazeale

Joshua zůstává nadále neporaženým s celkovou bilancí: 17 výher knokautem.

Celou show odstartoval Michael Buffer, nejslavnější uvaděč boxerských zápasů, ohlášením vzpomínky na legendu boxu Muhammada Aliho, který zemřel 3. června. Všichni diváci v londýnské O2 areně v tu chvíli stáli na nohou a volali: "Ali, Ali, Ali!" A pak se ozvalo několik odzvonění na počest Toho Největšího. "Alimu s láskou a respektem," zakončil vzpomínku Buffer.

Následně zazněly tóny netypické písně "Sweet Caroline" od Neila Diamonda a tím byl uveden souboj Joshua vs Breazeale.

Joshua vstupoval do ringu v bílém plášti. Lze předpokládat, že opět na počest Muhammada Aliho. Tak alespoň vysvětlil svůj bílý plášť při minulém souboji s Charlsem Martinem, díky kterému se stal světovým šampionem IBF a tím i nadále zůstává.

"Po svém posledním zápase jsem měl jen dva týdny volna. Teď si budu chtít odpočinout trochu víc," řekl spokojený vítěz. "Sledoval jsem Tysona Furyho a doufám, že na tom bude brzy líp. Chtěl jsem se s ním totiž v zimě střetnout. Zatím se podíváme na jiné oponenty, jako je Joseph Parker," odhalil své plány Joshua.

Britský boxer Anthony Joshua obhájil titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace IBF.
Britský boxer Anthony Joshua obhájil titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace IBF.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud