Ondřej Němec
8. října 2016 • 22:01

Boxerský megaduel na obzoru: Britský hrdina proti King Kongovi z Kuby

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To by byla bitva! Sotva se začalo mluvit o možném souboji mistra světa Anthonyho Joshuy se sesazeným vládcem divize Vladimírem Kličkem, objevila se další varianta velkého střetu. Proti miláčkovi publika Joshuovi by mohl zanedlouho stanout i kubánský ranař Luis Ortiz. Bijec z Karibiku se totiž dostal do stáje, ve které je hlavní hvězdou právě britský favorit.



„Budeme mít spoustu zábavy,“ pochválil si na Twitteru Eddie Hearn, sportovní promotér a šéf společnosti Matchroom Sport, uzavření smlouvy s kubánským boxerským válečníkem Luisem Ortizem. A není divu, Ortiz bezesporu patří do seznamu nejlepších rohovníků těžké váhy. Doposud se mu ale nedostávalo odpovídající pozornosti.

Neprohrál žádný z pětadvaceti zápasů v profiringu, z toho dvaadvacet vyhrál knokautem. Ač má ve tváři nanejvýš výraz naštvaného dítěte, říká se mu „Skutečný King Kong“.

VIDEO: Podívejte se na nejlepší momenty ze zápasů Liuse Ortize

Bojuje tvrdě a razantně. Přes svou mohutnost umí být velmi rychlý. To se nejvíc projevuje v boji zblízka, kdy se dokáže neuvěřitelně rozpumpovat a sázet bleskové sady úderů.

Jeho hlavní předností je však odhodlání. Raději by se nechal zatlouct do země, než aby padl.

Luis Ortiz oslavuje vítězství
Luis Ortiz oslavuje vítězství

Z uvedených důvodů, by se mohl stát velmi obtížným soupeřem pro šestadvacetiletého držitele titulu IBF a miláčka britského publika Anthonyho Joshuu. A to i přesto, že je Ortiz o víc jak deset let starší.

Střet britské šelmy s kubánským King Kongem se díky stejné stáji může uskutečnit zanedlouho. Nejprve se však oba boxeři budou muset utkat s jinými jmény. Pro Ortize je už dohodnutý souboj s pětatřicetiletým Malikem Scottem z Philadelphie. Jedná se sice o odolného boxera, ale pro neporaženého Kubánce by neměl být překážkou. Jaká bude skutečnost, se ukáže 12. listopadu v Monte Carlu.


 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud