Ondřej Němec
11. prosince 2016 • 02:03

Nekompromisní Joshua sejmul soupeře už ve třetím kole, na řadě je Kličko

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský boxerský favorit Anthony Joshua nezklamal a rozšířil sbírku knokautů. Američana Erica Molinu poslal razantně k zemi ve třetím kole, ten se sice zvedl, ale prohru oddálil jen o několik vteřin. Nyní nic nebrání tomu, aby se Joshua střetl s Vladimirem Kličkem.



O britském králi boxu netřeba pochybovat! Anthony Joshua ve svém osmnáctém duelu nedal vyzyvateli Ericu Molinovi šanci. Už ve třetím kole defenzivní Američan inkasoval ničivý úder pravačkou a poroučel se k zemi. Během počítání se sice stihl postavit na nohy, ale jen proto, aby nastavil tvář smršti úderů nepřekonatelného Joshuy.

Eric Molina sice vydržel s oblíbeným šampionem v ringu tři kola, nicméně od začátku byl v roli jasně slabšího zápasníka. Pokusil se jen o pár nevýrazných výpadů a Joshua si s ním celou dobu lehce pohrával. Čtyřiatřicetiletý Američan tak byl pro nastupujícího vládce těžké váhy jen krátkou zastávkou před mnohem větším soubojem.

VIDEO: Anthony Joshua a Vladimir Kličko společně v ringu


Už v dubnu 2017 se Joshuovým soupeřem stane Vladimir Kličko, sesazený král nejtěžší divize. Ten také po ukončení zápasu vstoupil do ringu a oznámil, že chce své mistrovské pásy zpět. „Pojďme zjistit, kdo je skutečně nejlepší,“ řekl čtyřicetiletý „Doktor Ocelové kladivo“.

Střet Joshua vs. Kličko bude zajímavý i tím, že se stane bitvou dvou přátel, kteří o sobě mluví s velikým respektem. Ukrajinský hrdina kdysi například prohlásil: „Budoucnost těžké váhy patří Joshuovi. Ještě jsem neviděl tak atletického, velkého, rychlého a talentovaného sportovce, jako je Anthony.“ 

Uskutečnění megaduelu potvrdil i Edie Hearn, boxerský promotér jehož hlavní hvězdou stáje je právě britský miláček publika. Upřesnil, že k zápasu dojde 29. dubna v obřím stadionu ve Wembley. Válku titánů tak bude moci na místě sledovat až 90 tisíc diváků.

Anthony Joshua bez problémů obhájil titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace IBF
Anthony Joshua bez problémů obhájil titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace IBF
 

Samotný Joshua byl v pozápasovém komentáři celkem stručný. „Musíme jít dál, tohle ještě není konec příběhu," zněla slova vítěze.

Už nyní je ale jasné, že se sedmadvacetiletý ranař stal ikonou boxu, která tu už dlouho nebyla. Vlastní zlatou olympijskou medaili, je držitelem pásu IBF a výhrou knokautem ukončil všechny ze svých dosavadních osmnácti střetů v profiringu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud