10. srpna 2010 • 13:01

Zdrcený syn Šimůnka: Táta už na tom nebyl dobře

Autor: kon, bke
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smrt jeho otce ho hodně zasáhla. Radomír Šimůnek (26) hned v noci vyrazil z Belgie domů do Kamenice. "Táta už na tom v poslední době nebyl dobře," řekl smutným hlasem po návratu do Česka.



Smrt bývalého mistra světa v cyklokrosu Radomíra Šimůnka přišla nečekaně. V noci na úterý jej mrtvého našla manželka Jana. Šimůnkovi bylo pouhých 48 let. Šimůnek byl v konečném stádiu cirhózy jater, přesnou příčinu smrti ale potvrdí až pitva.

"Máma mi to volala o půl třetí ráno do Belgie," řekl dnes v Kamenici pro Blesk.cz jeho syn Radomír. Ten v Belgii žije a trénuje, protože stejně jako otec se vydal na dráhu profesionálního cyklokrosaře.

Ještě v pondělí prodělal jeho otec operaci kýly. Ta mu zřejmě vzala poslední zbytky sil.

Šimůnek byl českou cyklokrosařskou ikonou 80. a 90. let. Po titulu juniorského mistra světa v roce 1980 získal brzy i dvě seniorské zlaté medaile mezi amatéry.

Vrcholem jeho kariéry byl titul mezi profesionály z roku 1991. O rok později usmrtil při autonehodě u Cerhovic tři lidi a byl odsouzen k nepodmíněnému trestu. Z žaláře ho dostala amnestie prezidenta Havla. Šimůnek se pak zkoušel k cyklokrosu vrátit, někdejší slavné výsledky už ale nezaopakoval.

 

 

 

Vstoupit do diskuse
11
Články odjinud


Články odjinud