2. července 2015 • 04:30

PŘEHLED před Tour de France: Všechny týmy a jejich lídři

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo vyhraje letošní ročník Tour de France?Kdo vyhraje letošní ročník Tour de France?FOTO: Koláž iSport.cz

    21 etap, 3360 kilometrů, 22 týmů a 198 jezdců. Vrchol cyklistické sezony se kvapem blíží! V sobotu začíná již 102. ročník Tour de France, peloton bude letos vyjíždět z nizozemského Utrechtu. Kdo má největší šanci na výhru a jaké lídry si stáje zvolily?

  • Sky

    Chris Froome ze stáje Sky Chris Froome ze stáje SkyFoto Profimedia.cz

    Cyklistická stáj Sky je považována za favorita celého závodu. Jejím lídrem je Chris Froome, který vloni odstoupil už v páté etapě, a tak si chce zklamání vynahradit letos. V týmu pojede také český cyklista Leopold König, který se loni umístil na skvělém sedmém místě, na letošním Giru dokonce převzal pozici lídra a dojel šestý.

    SESTAVA: Chris Froome, Richie Porte, Geraint Thomas, Pete Kennaugh, Ian Stannard, Luke Rowe, Nicolas Roche, Leopold König, Wout Poels.

  • Tinkoff-Saxo

    Alberto Contador ze stáje Tinkoff-Saxo Alberto Contador ze stáje Tinkoff-SaxoFoto Reuters

    Jasným lídrem stáje Tinkoff-Saxo je Alberto Contador, který vybojoval triumf na květnovém Giru a chtěl by uspět i na Tour de France. Pomoci mu má mimo jiné i český cyklista Roman Kreuziger a slovenský spurtér Peter Sagan.

    SESTAVA: Alberto Contador, Peter Sagan, Rafal Majka, Roman Kreuziger, Michael Rogers, Ivan Basso, Daniele Bennati, Michael Valgren, Matteo Tosatto.

  • Astana

    Vincenzo Nibali ze stáje Astana Vincenzo Nibali ze stáje AstanaFoto Profimedia.cz

    Přestože se letos Vincenzo Nibali trápil, dostane v týmu Astany důvěru na nadcházející vrchol cyklistické sezony. Italský jezdech přiznal, že ho v zimě trápilo zranění achilové šlachy, na Tour de France se však prý cítí připraven k obhajobě loňského triumfu.

    SESTAVA: Vincenzo Nibali, Lars Boom, Michele Scarponi, Andrei Grivko, Dmitriy Gruzdev, Lieuwe Westra, Tanel Kangert, Jakob Fuglsang, Rein Taaramäe.

  • Etixx-Quick Step

    Mark Cavendish  ze stáje Etixx-Quick Step Mark Cavendish ze stáje Etixx-Quick StepFoto Profimedia.cz

    Etixx-Quick Step sází veškeré své naděje na zkušeného jezdce Marka Cavendishe. Tomu bude k dispozici také Zdeněk Štybar, pro kterého bude 102. ročník "Staré dámy" premiérovým.

    SESTAVA: Mark Cavendish, Michal Golas, Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Mark Renshaw, Zdeněk Štybar, Matteo Trentin, Rigoberto Uran, and Julien Vermote.

  • Movistar

    Nairo Quintana ze stáje Movistar Nairo Quintana ze stáje MovistarFoto Profimedia.cz

    "Je to to nejvyváženější mužstvo, které potřebujeme na všech možných terénech," touto větou vysvětlil nominaci Eusebio Unzue, manažer stáje Movistar. Jeho hlavními zbraněmi jsou Nairo Quintana a Alejandro Valverde.

    SESTAVA: Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Imanol Erviti, Jonathan Castroviejo, Gorka Izagirre, José Herrada, Adriano Malori, Alex Dowsett, Winner Anacona

  • Bora-Argon 18

    Jan Bárta ze stáje Bora Jan Bárta ze stáje BoraFoto ČTK

    V nominaci německé druhodivizní stáje Bora, která dostala od pořadatelů divokou kartu, je i český cyklista Jan Bárta. Ten se na Tour de France představí podruhé. Česká republika tak bude mít na nejslavnějším cyklistickém závodě čtyři účastníky.

    SESTAVA: Jan Bárta, Sam Bennett, Emanuel Buchmann, Zakkari Dempster, Bartosz Huzarski, Jose Mendes, Dominik Nerz, Andreas Schillinger, Paul Voss.

  • AG2R La Mondiale

    Jean-Christophe Péraud ze stáje AG2R La Mondiale Jean-Christophe Péraud ze stáje AG2R La MondialeFoto Profimedia.cz

    Stáj AG2R La Mondiale se může spolehnout na dva skvělé jezdce. Jean-Christophe Péraud loni vybojoval úžasné druhé místo, Romain Bardet skončil před rokem šestý.

    SESTAVA:  Jean-Christophe Péraud, Romain Bardet, Jan Bakelants, Mikaël Cherel, Ben Gastauer, Christophe Riblon, Johan Vansummeren, Alexis Vuillermoz

  • BMC Racing

    Tejay van Garderen ze stáje BMC Racing Tejay van Garderen ze stáje BMC RacingFoto Profimedia.cz

    Stáj BMC Racing věří ve schopnosti na šestadvacetiletého Tejay van Garderena, kterého má pod smlouvou třetím rokem. V roce 2012 se stal americký závodník nejlepším mladým jezdcem na Tour de France, v loňském ročníku skončil pátý.

    SESTAVA: Damiano Caruso, Rohan Dennis, Daniel Oss, Manuel Quinziato, Samuel Sánchez, Michael Schär, Greg Van Avermaet, Tejay van Garderen, Danilo Wyss.

  • Bretagne-Seche Environnement

    Eduardo Sepulveda ze stáje Bretagne-Seche Environnement Eduardo Sepulveda ze stáje Bretagne-Seche EnvironnementFoto Profimedia.cz

    Stáj Bretagne měla o nominaci celkem jasno, úvodní šestici nakonec ještě doplnila o tři cyklisty, včetně Frédérica Bruna. "Během celého závodu budeme spoléhat na Eduarda Sepulvedu, jeho největším pomocníkem by měl být Frédéric Brun, který je pro nás svými výkony příjemným překvapením," vysvětlil manažer stáje Emmanuel Hubert.

    SESTAVA: Frédéric Brun, Armindo Fonseca, Pierre-Luc Périchon, Eduardo Sepulveda, Anthony Delaplace, Pierrick Fédrigo, Brice Feillu, Arnaud Gérard, Florian Vachon.

  • Cofidis, Solutions Credits

    Nacer Bouhanni ze stáje Cofidis Nacer Bouhanni ze stáje CofidisFoto Profimedia.cz

    Lídrem na sprintech bude podle slov Yvona Sanquera, generálního manažera stáje Cofidis, Nacer Bouhanni. Podporovat ho budou Geoffrey Soupe a Christophe Laporte. Druhým lídrem by měl být Daniel Navarro.

    SESTAVA: Nacer Bouhanni, Geoggrey Soupe, Christophe Laporte, Florian Sénéchal, Julien Simon, Daniel Navarro, Luis Ángel Mate, Nicolas Edet, Kenneth Vanbilsen.

  • Kaťuša

    Alexander Kristoff ze stáje Katusha Alexander Kristoff ze stáje KatushaFoto EPA

    Ruská stáj Kaťuša si na 102. ročník Tour de France připravila celkem silnou sestavu. V jejich řadách najdete dva lídry Joaquima Rodrigueze či skvělého sprintera Alexandra Kristoffa.

    SESTAVA: Giampaolo Caruso, Jacopo Guarnieri, Marco Haller, Dmitriy Kozonchuk, Alexander Kristoff, Alberto Losada, Tiago Machado, Luca Paolini, Joaquim Rodriguez.

  • Europcar

    Pierre Rolland se stáje Europcar Pierre Rolland se stáje EuropcarFoto Profimedia.cz

    Osmadvacetiletý cyklista Pierre Rolland bude lídrem stáje Europcar pro nadcházející 102. ročník Tour de France. Veterán Thomas Voeckler je ale na soupisce také.

    SESTAVA: Pierre Rolland, Bryan Coquard, Cyril Gautier, Yohann Gene, Bryan Nauleau, Perrig Quémeneur, Romain Sicard, Angelo Tulik, Thomas Voeckler.

  • Cannondale-Garmin

    Andrew Talansky ze stáje Cannondale-Garmin Andrew Talansky ze stáje Cannondale-GarminFoto Profimedia.cz

    V nominaci Cannondale-Garmin nechybí Andrew Talansky, který se v roce 2013 umístil na Tour de France na desátém místě, Dan Martin (vítěz etapy TDF 2013) a Ryder Hesjedal (šampion Gira 2012).

    SESTAVA: Andrew Talansky, Dan Martin, Ryder Hesjedal, Jack Bauer, Kristijan Koren, Sebastian Langeveld, Rumunas Navardauskas, Dylan Van Baarle, Nathan Hass.

  • FDJ

    Thibaut Pinot ze stáje FDJ Thibaut Pinot ze stáje FDJFoto EPA

    Lídr FDJ? Teprve pětadvacetiletý Francouz Thibaut Pinot. Ten vyhrál v roce 2012 na Tour de France horskou etapu a je považován za jednoho z největších talentů současné cyklistiky. V loňském ročníku skončil třetí a stal se nejlepším mladým jezdcem.

    SESTAVA: Thibaut Pinot, Benoit Vaugrenard, Sébastien Chavanel, William Bonnet, Matthieu Ladagnous, Arnaud Démare, Steve Marabito, Alexandre Geniez, Jérémy Roy.

  • IAM Cycling

    Mathias Frank ze stáje IAM Cycling Mathias Frank ze stáje IAM CyclingFoto Profimedia.cz

    "Volba byla jako vždy obtížná, ale nakonec jsme se shodli, že lídrem týmu bude Mathias Frank," uvedl sportovní manažer stáje IAM Cycling Rik Verbrugghe.

    SESTAVA: Matthias Brändle, Sylvain Chavanel, Stef Clement, Jérome Coppel, Martin Elmiger, Mathias Frank, Reto Hollenstein, Jarlinson Pantano, Marcel Wyss.

  • Lampre-Merida

    Kristijan Durasek ze stáje Lampre-Merida Kristijan Durasek ze stáje Lampre-MeridaFoto EPA

    Věkový průměr 30 let, pět různých národů a dva kontinenty. Touto sestavou se pochlubila stáj Lampre-Merida. Jejím lídrem má být Rui Costa.

    SESTAVA: Matteo Bono, Davide Cimolai, Rui Costa, Kristijan Durasek, Nelson Oliveira, Rubén Plaza Molina, Filippo Pozzato, José Serpa Perez, Rafael Valls Ferri.

  • Lotto Soudal

    André Greipel ze stáje Lotto Soudal André Greipel ze stáje Lotto SoudalFoto Reuters

    Jak vybírala stáj Lotto Soudal? Její manažer Marc Sergeant to vysvětlil: "Výběr těchto jezdců byl založen na důvěře. Dostali to za to, co udělali pro tým v minulosti. Jednou z hlavních opor samozřejmě zůstává André Greipel."

    SESTAVA: Lars Bak, Thomas De Gendt, Jens Debusschere, Tony Gallopin, André Greipel, Adam Hansen, Greg Henderson, Marcel Sieberg, Tim Wellens.

  • MTN-Qhubeka P/B Samsung

    Tyler Farrar ze stáje MTN-Qhubeka Tyler Farrar ze stáje MTN-QhubekaFoto profimedia.cz

    Divoká karta zařídila stáji MTN-Qhubeka první start na Tour de France. Stane se tak historicky první stájí z Afriky na Tour de France. Tým bude spoléhat zejména na Tylera Farrara, Steva Cummingse a Edvalda Boassona Hagena.

    SESTAVA: Edvald Boasson Hagen, Steve Cummings, Tyler Farrar, Jacques Jense van Rensburg, Reinardt Jense van Rensburg, Merhawi Kudus, Louis Meintjes, Serge Pauwels, Daniel Teklehaimanot.

  • Orica GreenEDGE

    Simon Gerrans ze stáje Orica GreenEDGE Simon Gerrans ze stáje Orica GreenEDGEFoto Profimedia.cz

    Tým Oricy vzhlíží letos vysoko. "Máme nejvyváženější tým, který jsme kdy na Grand Tour poslali. Máme jezdce, kteří mohou vyhrávat horské etapy," pochlubil se Matt White, sportovní ředitel stáje. Za své největší klenoty považuje Simona Gerranse a Michaela Matthewse.

    SESTAVA: Michael Albasini, Luke Durbridge, Simon Gerrans, Daryl Impey, Michael Metthews, Svein Tuft, Pieter Weening, Adam Yates, Simon Yates.

  • Giant Alpecin

    John Degenkolb ze stáje Giant Alpecin John Degenkolb ze stáje Giant AlpecinFoto Profimedia.cz

    Cyklistická stáj Giant musela těsně před Tour de France sáhnout ke změnám. Jejich původním lídrem měl být Němec Marcel Kittel, který se však nestihl vyléčit z virózy. Nahradil ho tak krajan John Degenkolb. Debut si odbude Francouz Warren Barguil, který by měl vládnout horským etapám.

    SESTAVA: John Degenkolb, Warren Barguil, Georg Preidler, Ramon Sinkeldam, Roy Curvers, Koen de Kort, Albert Timmer, Tom Dumoulin, Simon Geschke.

  • Lotto NL-Jumbo

    Robert Gesink z LottoNL - Jumbo Robert Gesink z LottoNL - JumboFoto EPA

    Stejně jako ostatní, i stáj Lotto NL-Jumbo se chlubí vyváženým týmem. Průkopníky v týmu mají být Wilco Kelderman a Robert Gesink.

    SESTAVA: Robert Gesink, Wilco Kelderman, Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk Sep Vanmarcke, Bram Tankink, Tom Leezer, Jos van Emden, Paul Martens

  • Trek Factory Racing

    Fabian Cancellara z Trek Factory Racing Fabian Cancellara z Trek Factory RacingFoto ČTK

    V loňském roce zažila stáj Trek Factory Racing řadu zklamání.  Mezi nejlepší jezdce patří Fabian Cancellara a Bauke Mollema.

    SESTAVA: Fabian Cancellara, Julian Arredondo, Bauke Mollema, Haimar Zubeldia, Markel Irizar, Bob Jungels, Gregory Rast, Laurent Didier, Stijn Devolder.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud