4. července 2015 • 19:29

Bártovy ambice zhatil pád. Všechno šlo špatně, povzdechl si jeho šéf

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští cyklisté byli podle očekávání vidět během první etapy Tour de France, technicky náročné časovky v nizozemském Utrechtu. Ne však Jan Bárta, čerstvý mistr republiky, od kterého se útok na elitní příčky čekal nejvíc. Jezdec týmu Bora-Argon 18 měl na trati potíže, upadl a časovku dokončil s velkou ztrátou. Skončil až na 148. místě.



Janu Bártovi nebylo v cíli zahajovací etapy slavného závodu do řeči. Aby taky ano. Místo zúročení svých schopností se na trati poroučel k zemi a nabral více než minutu a půl ztráty.

Pád přišel už během první fáze 13,8 kilometrů dlouhé etapy. Tři kilometry ještě Bárta neměl ani za sebou a už věděl, že se s nadějemi může rozloučit.

Předčili ho všichni krajané: Leopold König na 21. příčce, Zdeněk Štybar na 28. místě i třiašedesátý Roman Kreuziger.

„Prostě jsem spadl. Celý den byl takový špatný,“ mračil se Bárta.

Na zem šel v časovce i jeho týmový kolega Dominik Nerz.

„Všechno, co mohlo, šlo dnes špatně, co se mohlo pokazit se pokazilo,“ posteskl si sportovní ředitel německé sestavy Enrico Poitschke. „Jan (Bárta) je jezdcem který vždy jde na maximální riziko a pravděpodobně tentokrát si ukrojil až moc velkou porci,“ podotkl.

Podle jeho slov Bárta při pádu ztratil i řetěz, kompletně vypadl z rytmu a na krátké vzdálenosti mu bylo jasné, že v této časovce už neuspěje. Proto prý šel „dolů“ i psychicky. „Po tom všem nemohl jet tak, jak umí,“ řekl Poitschke.

Nerz upadl kvůli technickým problémům a taky Bárta naznačoval v cíli potíže s vybavením. Časovku dokončil s prodřeným rukávem a odřeným pravým kolenem.

„Už jsem byl rozhozený před startem... To je asi jedno,“ řekl na místě reportérovi serveru www.idnes.cz. „Můžu jen říct, že děkuju FSA za tento krásný den,“ uvedl na adresu společnosti, dodávající jeho týmu komponenty.

O případných potížích s kolem přitom tým v tiskovém prohlášení nic neuvedl.

„Pokud spadnete tak brzo v tak krátké časovce a zároveň ztratíte řetěz, plus přijde kompletní ztráta rytmu, projeví se to i na psychice,“ řekl sportovní ředitel.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud