12. července 2015 • 19:48

Proč jsme v etapě skončili poslední? Jeli jsme na 75%, přiznal jezdec

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den před prvním volným dnem čekala jezdce na Tour de France týmová časovka. Fanoušky nemile překvapila stáj Orica GreenEdge, která se překvapivě umístila na posledním místě. "Dnes jsme měli jednoduchý den, cílem bylo jet jen na 75%, abychom byli na horské etapy dostatečně odpočatí," přiznal jezdec Simon Yates. "Museli jsme se této příležitosti chopit za pačesy a brát tu etapu s nadhledem."



"Nikdy dříve jsem závod nevypustil, ale dnes se to prostě udělat muselo," přitakal svému kolegovi Svein Tuft. "Nemohli jsme v časovce soupeřit s týmy jako BMC a Sky, kteří začínali s devíti jezdci," vysvětlil Adam Yates.

Jejich únava je pochopitelná. Orica přišla během osmi etap o tři cyklisty a musí si nyní vystačit jen se šesti. 

Jezdci dojeli do cíle za 37 minut a 13 sekund, na vedoucí BMC ztratili 4 minuty a 58 vteřin. Stáj se netají tím, že volný den vítá s otevřenou náručí. "Zítra je zasloužený den odpočinku, pak se přesuneme do druhé fáze Tour, tam se ukáží zase jiní jezdci," přiznal sportovní ředitel Oricy Matt White.

V pondělí čeká peloton volný den. Dalším programem naváže nejslavnější cyklistický závod v úterý, kdy je v plánu první horská etapa v Pyrenejích z Tarbes do La Pierre Saint Martin (167 km).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud